5 Aralık 2010 Pazar

ATANALAMAZSPOR



Bugünkü şampiyonluk yarışı öncesi, tarihten harika bir yaprak. 1941 yılı Rio Eyaleti şampiyonluk maçı. Flamengo Fluminense karşısında. Yani efsanevi Fla-Flu derbisi. Fluminense'ye şampiyon olmak için beraberlik yetiyor. Buna rağmen maçta 2-0 öne geçiyorlar. Ancak Flamengo pes etmiyor. 83. dakikada durumu 2-2'ye getiriyorlar. Galibiyet golü için bastırırlarken olan oluyor. Fluminense'li futbolcular sahadaki bütün topları maçın oynandığı stadın yakınındaki göle doğru vurmaya başlıyorlar. Bir süre sonra sahadaki tüm toplar bitiyor. Ama Flamengo pes etmiyor. Kulübün en az futbol takımı kadar ünlü ve başarılı diğer spor dallarındaki ekiplerinden kürek takımını göle topları toplamaya gönderiyor. Toplar bulunuyor ama Flamengo kalan sürede daha fazla gol atamıyor ve Fluminense Rio şampiyonu oluyor.

Akçaabat Sebatspor'un Karadeniz'e oldukça yakın bir stadı vardı hatta televizyon kamerası stadı gösterdiğinde deniz gayet yakından seçilebiliyordu. Acaba diyorum Akçaabatlılar da her öne geçtikleri maçta topu kaleye şut atıyoruz bahanesi ile Karadeniz'e gönderselerdi durum ne olurdu? Yalnız koskoca Fluminense derbide bu yola başvurmuş ya, söyleyecek bir şeyimiz yok.

4 yorum:

imroz dedi ki...

TV'den deniz hmen tribunlerin arkasinda gorunur, fakat denizden once bolunmus yol ve genisc sahil vardir. Stadin zemin kodu yoldan 15 mt. civarinda yuksek oldugu icin kadraja sadece gokyuzu ve deniz girer.

masa bekleyen cocuk dedi ki...

şampiyon olamazlardı ama en azından süper lig de kalırlardı :))

cagliari42 dedi ki...

akçaabat sebat'ın stadı denize o kadar da yakın değilmiş. sadece denizden epeyce yüksekte olduğu için, perspektif olarak deniz stadın yanıbaşındaymış gibi görünüyormuş.

gofis kralı dedi ki...

evet, denize çok yakın değil stadyum akçaabatta ancak deniz tarafına doğru gönderilecek bir top, yolu geçip denize ulaşır bi şekilde.. ben hatırlıyorum, süper lige çıkmadan önceki alt lig mücadelelerinde rakip takım futbolcusu bir şekilde topu o tarafa gönderince iyi bir küfür yerdi tribünlerden..

bu arada hey gidi akçaabatsrbatspor, trabzonspordan bile daha öncelikli bi yer etmişti hayatımda..