20 Mart 2008 Perşembe

HER ÇOCUK EVERTON'LI DOĞAR



Bu yazı King Santillana'ya selam olsun. Everton'ın son ve bu sezonun en harika transferi yukarıdaki velet. Harry Yates. Manchester United, Liverpool gibi takımlar istiyordu onu. Yaş daha 7. Resimde farketmişsinizdir süt dişleri dökülüyor. Ama Şampiyonlar Ligi vizesini kovalayan bir takımın oyuncusu artık. Kariyerinde Everton'dan önceki takımı için "Didsbury Road İlkokulu" yazacak bundan sonra. Okul takımından Goodison Park'a. Babası Phil Yates "oğlum Everton'da büyük takımlardan daha çok ilgi ve alaka görecektir" görüşüyle Merseyside'ın mavi kanatlarına teslim etmiş onu. Söylenenlere göre her sabah yaptığı antrenmanlardan komşuları bile rahatsız olmuş.



Bu çocuk 2 açıdan bir ders. Birincisi her gencin rüyasının bir gün gerçekleşebilme ihtimalinin olması, diğeri de 8 yabancı kuralı çıksın diye Türkiye'de transfer sezonunun son gününde kulis yapan adamların neleri kaçırabildikleri ve altyapı denen şey hakkında yıllardır neden hala bir şey öğrenmedikleri. Kendi ülkesinin ilkokulundan futbolcu alıyor elin "Dingilizi". Sahi kaç gol atmıştık biz İngilizlere tarihimizde?

3 yorum:

King Santillana dedi ki...

Bunu da besleriz, büyütürüz, ondan sonra da para babası kulüplere satarız. Bize de "abi Harry Yates var ya, aslında hasta Everton'lı. Bakma sen şimdilerde kırmızı olduğuna" diye konuşup züğürt tesellisi yapmak kalır :)
Olsun.. Biz bu takımı topçuları için sevmedik. Futbol tarihinde kazanılmamış kupası neredeyse kalmayan bir ezeli rakibi olmasına rağmen, Merseyside'daki dehşetengiz sevilişi yüzünden sevdik. "Once a blue, always a blue" diyoruz ve birgün "Once a blue now a red, in our hearts he's dead" dememeyi umuyoruz. Yazı için de teşekkür ediyoruz...

Ortega dedi ki...

Bi Liverpool sevdalısı olarak başlık beni fevkalade rahatsız etse de, arada Lacivert abinin (yahu çok komik duruyor böyle rumuzlarla konuşmak) hatırı olması münasebetiyle, susuyorum :)

Roy Keane dedi ki...

Lacivert abi biliyor mudur acaba doğma büyüme Celticli birinin ikinci takımını yavaş yavaş Everton yaptığını.(Zannedilenin aksine Manchester United'ı sevmem. Sevgim nickime adını veren zat-ı muhteremdir. Kendisi de Celticlidir her ortamda yinelediği üzere!)

Bizim için Kayseri'nin Everton'u şeklinde bahsederim lacivert abinin kaleminden Everton'u okuduğumdan bu yana.

Türkiye'de hayal hala bu iş. Bizim şehirde paranız ve torpiliniz varsa altyapıya girersiniz."Hacılar" Erciyesspor'u şimdiki adıyla 1. lige çıkaran kadroda bulnan bir arkadaşımın hikayesinde saklıdır Türkiye'de işlerin nasıl döndüğü. Rakip takım kalecileri bol bol haline şükrediyordur o oynamadığı için çünkü bileklerini kıracak hızdaki mermi şutları çekecek arkadaşım en son bir süpermarkette çalışıyordu.