20 Mart 2008 Perşembe

SWEENEY TODD



Filmi yeni izleme imkanı bulduk. Daha önce Oscar yazısında belirtmiştim. Johnny Depp için her yıl ayrı bir ödül icat etmeleri lazım. Çünkü yaşlı Oscar jürisinin sindirebileceği rolleri oynamıyor. Makas elli bir çocuk, efemine bir kara korsan, şarkı söyleyen bir katil berber. Ne olursa olsun Depp'in içinde bulunduğu her filme gözüm kapalı atlıyorum. Edward Scissorhands, Finding Neverland, Pirates Of The Caribbean, Charlie and The Chocolate Factory ve Sweeney Todd. Bunların hepsinde oynayan kişinin aynı adam olduğuna inanmak zor. Bu yüzden çok iyi bir aktör ya zaten. Bukalemun böyle olunuyor.Tim Burton ile ortak çalışmaları bambaşka işler doğuruyor zaten. Sleepy Hollow ve Sweeney Todd'daki o kasvetli mekan ve renk tasarımlarına hayran olmamak mümkün değil. Bu arada Tim Burton Helena Bonham-Carter'ı da haremine aldı sadece kendi filmlerinde oynatıyor hoş değil. Fight Club'ın Marla Singer'ı gibi bir rolden sonra bu kadar az film yapmamalı.

Bir kere "bu ne be böyle dakika başı şarkı söyleniyor, filmde uyudum gittim" diyecek sığ arkadaşlar zaten uğramasınlar, izlemesinler sonra da gidip orda burda kötülemesinler. Onlar için "Meet The Spartans" veya "10.000 B.C." gibi sinema şahseserleri (!) geliyor zaten. Ben kuru gürültü duymadan Depp'in usturalara "my lucky friend" diye hitap ettiği o enfes sahnenin büyüsüne kapılmak istiyorum. Bu arada dikkat çekmek istiyorum, From Hell (yine Johnny Depp), V For Vendetta, Sweeney Todd. Londra'nın karanlık kasvetli havası içinde yapılan bütün iddialı filmler enfes oluyor.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Yazının altına izinlerinizle imzamı atmak, bazıları için söylenen "filmde uyudum gittim" eleştrisinin özellikle altını çizmek istiyorum. Bir filmi anlamamak ayrı şeydir, sıkılmak ayrı, ama kesinlikle herkes her filmi anlayamaz. Seyretmeyin o zaman kardeşim. Tekrar tebrikler Dutchman.

Ortega dedi ki...

Yahu bu filmle ilgili Tribün Dergi'yi güzel bir eleştiri yazısı yazmıştım,şimdi buraya bir yorum yazarken oradan kopi-pest yapayım diye düşündüm ama forum uçmuş, benim yazı uçmuş, her şeyin ötesinde üyeliğim de uçmuş gitmiş..

Ulan ne cenabet adamız ya.. Tekrardan üye olalım dedik, olaya bak arkadaş..

O kadar yazdık ettik, Depp abimiz hakkındaki yoruma katılmadan geçemeyeceğim, önünde ceketimi iliklerim hatta.. Helena bacı ise, bence "cuk" oturmuş filme, diyeyim bu gereksiz uzunluktaki yorumu da bitireyim..

I feel you Johanna..