30 Eylül 2009 Çarşamba

SERGEI BUBKA














Sırıkla atlamada 1984-1994 arası 17, aynı dönemde kapalı alanda da 18 Dünya Rekoru. Sovyetler Birliği ile 1 Olimpiyat ve 3 Dünya, Ukrayna ile 3 Dünya Şampiyonluğu. Ukraynalı uçan adam hakkında hoş bir söylenti vardır. Olimpiyat Komitesi olimpik dallardan birinde rekor kıran sporcuya ilave bir ödül parası verir. Efsaneye göre Sergei Bubka rekoru 6.00 metreye yükselttiğinde aslında 6.10 civarında atlayabilmektedir. Sırf her seferinde rekor ödulünü alabilmek için dereceyi bir anda 10 santim birden yükseltmez. 3 ayda bir birer santimetre yükselterek her seferinde ödülü alır. Gerçi bu hoş bir söylentiden öteye gitmemiştir. Aynı söylentinin bir başka versiyonu Puma ile imzaladığı sponsorluk sözleşmesinde de benzer ödül parasının olduğu şeklindedir.

Bu adamı görünce aklıma Arkhimedes'in sözü geliyor. Bubka'ya uyarlarsam. Bana bir sırık verin dünyanın bir ucundan diğerine atlayayım.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Çocukken sokakda maç yaptığımızda kimimiz maradona kimimiz pele kimimiz lefter olurduk...bi duvardan atladığımızda da aynen o hesap, bu adamın ismini takardık kendimize..."eveettt bubkaaaa"...gerçi yön olarak zıt ama çocuk işte...alayı gerizekalı :)

Adsız dedi ki...

benzer bi iddia yelena isinbayeva için de dile getirilmişti aslında daha yüksek atlıyor ama sırf rekor kırıp para kazanmak istiyor diye..

Adsız dedi ki...

ne varsa slav ırkında var..

alt + 168 dedi ki...

söylentiden öte bence doğrudur bu çünkü adam 1cm 1cm yükseltti rekorlarını.

a-town dedi ki...

sırıkla atlamada rekorlar onar santim onar santim kırılmaz ki, mantığına aykırı. bir kere 3 hakkın var ve sırığı bir kez yükselttin mi bir daha alçaltman yasak. 10 santim yükseltip atlayamazsan rekor kırma şansını kaybedersin. o sebeple rekor için 1 santimden fazla yükseltmenin hiçbir mantığı yok. ha 1 santim yükseltip kırdıktan sonra niye aynı yarışmada yükseltmeye devam etmiyorlar derseniz, sık sık gündeme gelmek istiyorlardır bu da doğal.

varol döken dedi ki...

@barad-dur
ben bir kere benden 3 yaş büyük birine küfretmişdim de çitlerin üstünden çita gibi kaçarken işte javier sotomayorrr diye bağırmıştım:)

hey gidinin carl lewis'i, mike powell'ı, heike dreschler'i, florence griffith joyner'ı, edwin moses'i hey!

Gorgoroth dedi ki...

Usain Bolt da 100 metreyi 7 saniyede koşar ama ödül yüzünden azar azar arttırıyor... yersen... yenmeyecek gibi de değil ama :)

lembo dedi ki...

madem atletizm, geçen hafta rastladığım bir bombayı da ben ekleyeyim en alta.. izleyenler olmuştur. 2 hafta önce maraton'da şansal büyüka birşeyden bahsediyordu ve " usain bolt bile 100 metreyi 9 küsürde koşuyor hoçam dedi ( ç ile) ".... adam resmen küsür dedi.. millet 1 salise için kıçını yırtar, 1 salise iyi koşulacak diye 2 milyar kişi yarış izler, adam çıkar küsür der. bir de bu adam bir spor gazetecisi.. pardon futbol gazetecisi demek isterdim..