29 Nisan 2008 Salı

100 NUMARALI ADAM



Meksika Ligi'nin takımı Jaguares de Chiapas herhalde sırt numaraları konusunda hatırlanmak istiyor dünya tarihinde. Zaten bu konuda en varyeteli futbolcuyu da geçen sene transfer ettiler. Adolfo "Bofo" Bautista. Bautista daha önce oynadığı Chivas de Guadalajara takımında 100 numarayı giyiyordu (bu adam bu halde bereket bizim lige gelmedi çok manidar olurdu). Ardından 2007'de transfer olduğu Chiapas'ta 1 numarayı giyiyor. Takımın geri kalanı da bir değişik. Kaleciler 23, 30 ve 32 numaraları giyiyorlar. Forvetlerden birisinin sırt numarası 132.



Adolfo Bautista ile ilgili bir not daha verelim. Meksikalı oyuncu takımı Chivas'ın 2006 Apertura Ligi'ni kazanması sonucu arkasında melek kanatları olan bir forma giymişti. Bu Meksikalıların forma oyunlarına bitiyorum. Zamanında kaleci Campos'un İran halısı gibi olan kaleci kazağını hatırlamayan yoktur. Zaten zayıf ve kısa olan kaleci onu da giyince helyum balonu gibi oluyordu. Şimdi de numaraları zorlamaya başlamışlar. Yalnız şimdiden söyleyeyim, 666 giymek Meksika'da sıkar biraz. Dinine bağlı memleket, anında ipini çekerler.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

john leshiba mosheu de bi sezon 1 numarayı giymişti heralde,bi de cl maçlarından olympiakoslu kafes in de gsye karşı 1 numarayı gitdiğini hatırlıyorum,bizde 99 a kadar heralde numaralar,izin verilse bizde de böle abaranlar olurdu.florentino perez zidane a rica etmişti,1 den 11 e kadar olan bi numara seçsin die,gerçek futbolcular o numaraları giyer diye,zidane da 5 i seçmişti.