28 Nisan 2008 Pazartesi

2025'TE GÖRÜŞMEK ÜZERE



Yıl 1985. Sonradan "Sir" unvanını alacak Bob Geldof öncülüğünde Duran Duran, George Michael, Dire Straits, Sting, Elton John, Led Zeppelin ve Quenn’in aralarında bulunduğu (ki Elton John Quenn’i geceyi çalmakla suçlayacaktır) sanatçı topluluğu Etiyopyadaki açlar için bir araya gelmiş ve İngiltere, Amerika’da eş zamanlı bir dizi konserler vererek "Live Aid" organizasyonunu gerçekleştirmişti.Hatta bu organizasyonda 76-77-78 doğumluların çocukluk hayali olarak hatırlayacakları Stevie Wonder görüntüleri ile “We are the world” şarkısı çalardı.

Yıl 2005. yine başrolünü Bob Geldof’un oynadığı Philadelphia, Berlin, Londra, Paris ve Moskova'da düzenlenen "Live 8" konserlerinin katılımcıları da kendini usul usul dinleten U2, Anti-aging Madonna, Keane, Sting, Dido, Bon Jovi, Craig David, Green DayMusePlacebo ve insan üstü Hyde Park performansı ile Robbie Williams. Konserin amacı Edinburgh’ta toplanacak G-8 zirvesindeki gelişmiş 8 ülkenin dikkatini Live 8 organizasyonu ile fakirliğe çekebilmekti.

Yani 20 yıl boyunca değişen tek şey Bob Geldof ve Sting dışında sanatçılar olmuş.

Bu gidişle de aynı nedenle 2025’te de görüşürsek şaşırmayalım. Bu konserlerin varlığı dünyadaki fakirliğin azalmadan devam ettiğinin bir kanıtı adeta.

Neyse efendim gelelim giriş,gelişme ve sonuç bölümlerinin sonucuna; 

Aslında aradan geçen 20 yılı, bir zamanlar Doğu’nun yıkılmaz kalesi Moskova'da live sahnesinde boy gösteren Pet Shop Boys'un itirafı güzel özetlemiş ;

Go West!!!


by aaron

Hiç yorum yok: