20 Ocak 2011 Perşembe

BARBADOS GEÇİLMEZ




Yıl 1994. Orta ve Kuzey Amerika takımlarını içeren ve 2 yılda bir düzenlenen CONCACAF Gold Cup'a katılmak için yapılan elemelerde Karayip takımlarının katıldığı Shell Caribbean Cup'ta meydana geliyor olay. İlgili kupada 1. grupta Barbados, Grenada ve Porto Rico karşı karşıya geliyor. Grup birincisinin bir üst tur vizesi aldığı grupta Porto Rico Barbados'u, Grenada da Porto Rico'yu 1-0 mağlup ediyor. Son maçta Barbados'un grup birincisi olması için Grenada'yı 2 farkı mağlup etmesi gerekiyor. Maç başlıyor. Barbados maçı 2-0 önde götürürken 83. dakikadan sonra olanlar dünya futbol tarihine geçiyor.

Grenada o dakikada 1 gol atıp skoru 2-1'e ve maçı o şekilde bitirirse bir üst tur vizesi alacak hale getiriyor. Bunun üzerine Barbados'lu oyuncular kalan sürede rakip kaleye gol atmaya çalışmanın zor olacağını anlayıp kupanın ilginç eliminasyon sistemini akıllarına getiriyor. O da şu. Eğer bir maç berabere biterse, maç uzatmaya gidiyor ve uzatmada altın gol kuralı uygulanıyor. Ancak ilginç olan altın golü atan takım maçı 2 farklı kazanmış sayılıyor. Yani 1 gol, 2 gol sayılıyor. Bunun üzerine Barbados maçı berabere bitirip uzatmaya götürmek ve orada kendilerine bir üst tur için yetecek 2 farkı sağlayacak altın golü bulmak için kendi kalelerine bir gol atıyorlar. Sirk bununla bitmiyor. Grenadalılar bu sefer maçı uzatmaya götürmemek için kendi kalelerine gol atmaya çalışıyorlar ama karşılarında Barbados'lu oyuncuları buluyorlar. Yani Barbados'lu oyuncular Grenada'lı oyuncuların kendi kalelerine gol atmaması için Grenada kalesini savunuyor (olayı gözünüzün önüne getirmenizi rica ediyorum). Aynı zamanda Grenada'nın Barbados kalesine gol atmalarını önlemek için kendi kalelerini de savunuyorlar. Böylece her iki kaleye de gol atmaya çalışan bir takım ve her iki kaleyi de savunan bir takımdan oluşan bir maç ortaya çıkıyor. Barbados iki kaleyi de cesurca savunup maçı uzatmaya götürüyor ve uzatmada attığı ve 2 gol anlamına gelen golle istediği farkı yakalayıp gruptan çıkıyor.

Olmaz böyle şey deriz ya bazen futbolda. Alın işte bu da olduysa her şey olur. Özellikle 20. saniyede Barbados'un kendi kalesine attığı gole dikkat.

13 yorum:

oguzmania dedi ki...

Yıllardır komik futbol pozisyonlarını gösteren videolarda videodaki kendi kalesine gol atan futbolcu gösterilip dururdu meğer bunun da böyle bir hikayesi varmış :)

Gerçekten çok ilgi çekici bir olay paylaşımın için çok teşekkürler...

canoğlan dedi ki...

hahahaha çok iyi :) ayrıca da teşekkürler, böyle bir konuyu bulup önümüze getirdiğin için.

Quad & AbSurDMaN dedi ki...

Tam "Yav bu post zaten blogda vardı" diyecekken etikete gözüm takıldı :) Güzel hikaye, hatırlatman da güzel olmuş.

Adsız dedi ki...

Bu hikayeyi daha önce yazmamış mıydın abi?

jackietreehorn dedi ki...

Buna benzer bir olay da ASEAN kupasında olmuş. Endonezya - Tayland maçında kazanan takım yarı finalde evsahibi Vietnam ile oynayacağından, iki takım da kaybetmeye çalışıyor bu maçı. En sonunda Endonezya 90.dakikada kendi kalesine doğru seri paslar eşliğinde ilerleyip golü atıyor, Taylandlı oyuncuların tüm engelleme çabalarına rağmen. İşin ilginci bu şekilde Vietnam'dan kurtulan Endonezya,yarı finalde Singapur ile karşılaşıyor ve Singapur'a kaybediyor. Singapur o sene kupayı da alıyor üstelik.

Kendi kalesine gol atan Endonezyalı defans oyuncusu iste futboldan ömür boyu men ediliyor

Video için bkz: http://www.youtube.com/watch?v=zokUPp_nj_c

a.c. sedef dedi ki...

ben bu yazının yazıldığını hatırlıyor gibiyim ama...

Flying Dutchman dedi ki...

Dikkatli okuyuculara tebrik, doğrudur bu ilk uygulama değil, zaman zaman blogun ilk zamanlarındaki ilginç hikayeleri okuyucu sayısının artması ile tekrar yayınlayacağız. Arşivi karıştırmak isteyenlere bazı fikirler vermek açısından.

SAFÆ dedi ki...

abi çok güldüm yaaa... süper..

bahtiyar dedi ki...

bence golu atmakta acele etmişler madem boyle bisey yapacaksın son dakikaya kadar atak yap baktın golu atamıyorsun kendi kalene at golu. gerci oyle yapsalar bu kadar komik olmazdı.

barış dedi ki...

2 kaleye de gol atamayan Grenadalı futbolcular tam kazmaymış, turu cidden hak etmemişler.

Radical Media dedi ki...

Concacaf , Afrika ve Asya'dan katılımcı sayısının şimdiki haliyle bile fazla olduğunun bir başka örneği . Afrika Kupası Elemelerinde oynanan bazı maçların özetlerini seyrettim bu anlatılan kadar değilse de onlarda tam tiyatro ( kuzeyliler biraz daha derli toplu haklarını yemeyelim ).

Adsız dedi ki...

bu ne rezillik! Skora endeksli futbol'a kızıyorken buna ne demeli acaba?

diskonnektus erektus dedi ki...

Bu ilginç anektodu kaynak göstererek ve link vererek www.penche.com 'daki arkadaşlarım ile paylaştım, bilgilerinize sunarım. Umarım problem değildir.

Severek takip ediyoruz, ellerinize sağlık.