25 Şubat 2010 Perşembe

DAHİ DAUM, DELİ DAUM



Christoph Daum'un Bayer Leverkusen'in başına geçtiği 1996-2000 dönemi. Leverkusen'i 4 yılda 3 lig ikinciliğine taşıdığı ve Stuttgart'la yaşadığı şampiyonluktan sonra Bundesliga'da tekrar zirveyi kovaladığı dönem. Kokain skandalı patlak verene kadar kendisini Alman milli takımı koltuğunun 1 numaralı adayı yapan 4 yıl. O yıllarda Alman gazetelerinde bir haber çıkıyor. Daum'un Bayern Munich maçı öncesi futbolcularını çıplak ayakla kırım cam parçaları üzerinde antrenman yaptırdığı söyleniyor. Kulüp ve futbolcular bunu yalanlıyor tabi ama bugün hala olay konuşuluyor Almanya'da.



Bu olay Beşiktaş'la yaşadığı şampiyonluk sonrası basının Daum'a "sihirbaz, dahi ve deli" olmak üzere 3 adet lakap taktığı yılların hemen sonrasına denk geliyor. Daum'un Beşiktaş'la şampiyon olduğu yıl mağlup götürdüğü bir maçta defanstan iki adamı aynı anda çıkartıp forvete iki adamı aldığını bile hatırlarım. Bir görüntü daha var akıllarda. Beşiktaş şampiyon olmuş. Şansal Büyüka yayında. Yanında Daum, Alpay ve Şifo Mehmet. Alpay varsa Akın Sel de var tabi. Stüdyoya bir dansöz (ben Asena diye hatırlıyorum yanılıyor olabilirim) geliyor. Daum'la karşılıklı oynuyorlar. Hatırlayan varsa yoruma bıraksın. Geçmiş zaman olur ki. Fotoğrafın öbür yanında da meşhur beden eğitimi hocası Osieck var.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

dansöz asena'ydı ve daum fena dağıtmıştı.

L dedi ki...

hocam "akın sel de var" olması gerekiyor sanırım...

Her Yol Roma dedi ki...

yıllar sonra öğrendik ki asena'nın tv'de ilk göründüğü programmış o..

YK dedi ki...

Yanılmıyorsam Asena'nın dansöz kıyafeti de siyah beyazdı...
o çıplak ayakla cam kırıkları muhabbetini ben de duymustum. Asparagas olma ihtimali yüksek ama... Badi Ekrem tadı aldım ondan..

Unknown dedi ki...

kanal 6 da olması lazım,programın adı stadyumdu galiba ve programa seyircilerde alınıyordu,bu bölüm hariç,ya da ben yanlış hatırlıyorum..

Alper dedi ki...

O seneydi galiba Fenerbahçe Beşiktaş'ı yıllar sonra Uche'nin 90'da gelen golüyle yenmişti.. TD Osieck'ti, sanırım Daum'a karşı alındı galibiyet.

Minero dedi ki...

Dansöz'ün Asena olduğuna adım gibi eminim çünkü babam Beşiktaşlı ama Annem Fenerbahçelidir ve Annem Daum bahsi geçince sürekli Şifo Mehmet ile şampiyonluk sonrası Asena'yı oynattığından dem vurur...

linguisticsfc dedi ki...

fotodaki yardımcı koç besnili bülent albayrak, şimdi rıza'nın yanında.

Adsız dedi ki...

http://medyaspor.com/v02/Videos.aspx?CategoryID=8&VideoCategory=&id=219&Page=36