18 Mart 2010 Perşembe

DORO



Bir tür müzikal istikrarı sürdüren müzisyenlerin hepsi gözümde beğensem de beğenmesem de saygı duyulması gereken isimlerdir. Slayer, Kreator gibi grupların hiç bir albümünü baştan sonra dinlememiş ve yaptıkları müziği sevmiyor olmama rağmen sonuna kadar saygı duyduğum gruplardandır. Aynı şekilde Running Wild (emekli oldular), Blind Guardian da her albümünü çıktığı ilk hafta edindiğimiz geçmişine sadık isimlerdir. Bugün bu akımdan başka bir isimden bahsedeceğiz. Önce Warlock'la başlayan daha sonra da solo olarak devam eden kariyer. Alman heavy-metalinin taçsız kraliçesi Düsseldorf doğumlu Dorothee Pesch 25. yılını dolduran müzik kariyerine Warlock ile 4, solo kariyerine de 11 albüm sığdıran Pesch heavy-metal camiasının gördüğü en istikrarlı kadın vokallerin başında gelir. Senfonik-gotik metal gruplarında olduğu gibi operatik bir vokali yoktur Doro'nun, Warlock macerasından sonra devam eden solo kariyerinde de Warlock'taki müzik tarzına hep bağlı kalmıştır. Onun klasik hard-rock ve heavy-metal şarkıları nu yüzden yıllar geçse de hep bir istikrara sahip ve dinlenebiliyor. Doro "A Headbanger's Journey" belgeselinde "80'li yılların başında patlayan pop çılgınlığına ve bu çılgınlığın parçası olan kadın şarkıcılara bakıp, tanrım asla onlar gibi olamam dedim kendime" diyor.



46 yaşındaki Doro Pesch Warlock'un kendisi dışındaki tüm elemanları artık grupta bulunmasa da, kendisini hala grubun bir parçası olarak gören tek isim. Bize göre de kariyerinin en iyi işi bu grupla 1987 yılında kaydettiği "Triumph and Agony" albümüdür. Ayrıca 1993 yılında piyasaya sürdüğü "Live" albümü de edinin derim. "Bad Blood"la da bitirelim.

3 yorum:

baha dedi ki...

tek basina bir gruptur zaten kendisi..

Great White dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Great White dedi ki...

Şimdiye dek yapılmış en mükemmel düetlerden bir tanesi olan "Dancing with an angel" adlı müthiş balladı UDO ile birlikte söyleyen tanrıçadır da aynı zamanda..