30 Nisan 2008 Çarşamba

DUVAR YIKILMADI



Messi gece boyunca çırpındı durdu. İstedim ki top sürekli onun ayağına gelsin, sürekli o oynasın. Üzüldüm açıkçası genç Arjantinli'ye. Kale çizgisi kenarında Scholes'a attığı çalımı Scholes 5 saniye sonra idrak edebildi. Barca'da ona ayak uydurabilecek bir adam olsaydı ya da Henry ve Deco 2 sene önceki formunda olsaydı bazı şeyler farklı olabilirdi. Ama tabi ilk maçta da kilit olan Wes Brown-Rio Ferdinand ikilisinden de ayrıca bahsetmek gerekiyor. Hatasız bir 180 dakika oynayıp Moskova yolculuğunun baş mimarları oldular. Farkettiniz mi bilmiyorum ilk yarının son 15 dakikasında Barcelona'nın hücum taktiği "Messi topu sağdan getirsin, ortadaki Deco'ya versin, Deco topu sol kanata açsın, oradan gelen de topu alıp kaleye vursun" şeklinde idi. Ama duvara takıldılar tabi. United 180 dakikanın aşağı yukarı 150 dakikasında savunma yaparak turu geçip gitti. Ronaldo'ya da değinmek lazım. İki maçta da Zambrotta sahadan sildi Ronaldo'yu. Portekizli artık 2. maçın sonlarında Zambrotta'yı faullerle durdurmaya başladı. Şahsen David Pizarro'nun onun için söylediği "çok iyi bir oyuncu ama küstah" sözüne giderek inanıyorum. Çok poz yapıyor, sürekli yüzünde bir ağlamaklı kendini acındırma ifadesi var ve ayak oyunları işlemeyince de acaip işler yapıyor. Zambrotta'yı kafa kolla indirdiği pozisyonda hala faule itiraz etmesi tam yüzsüzlük. Euro 2008'de Ronaldo'nun karşısına Hamit Altıntop-Gökhan Gönül dikilecek ideal dizilişe göre. Bu akşamki muameleyi yine görebilir.

Manchester United baştan beri otoritelerce favori görünüyor ama bana diğer ayağın galibinin kupayı alması daha yüksek bir ihtimal gibi geliyor. Steven Gerrard faktörü son 4 yıldır bu kupanın içinde. Liverpool hala kupa için benim favorim.

1 yorum:

turhanatakan dedi ki...

van der sar bi rekor mu kırdı senden alalım malum hollanda futbolu:) 16 yıl önce uefayı kazanan ajaxtaydı, şimdi yine finalde. aynı kupa bile olsa 13 sene önce yine ajaxla şampiyonlar ligini almıştı. herhangi bir oyuncunun aynı kupada/veya ayrı kupalarda final görmesi arasında geçen en uzun süre kaç yıl acaba diye düşünmeye başladım.