18 Nisan 2008 Cuma

EVERYTHING IS ILLUMINATED



Hafta sonu için bir tavsiye verelim. Kolay kolay rastlayamayacağınız bir film. Amerikalı Jonathan Safran Foer'un ilk romanından uyarlanan filmde aslında yardımcı rollerde tanıdığımız Liev Schreiber yönetmenlik koltuğunda. İki başrol Lord Of The Rings üçlemesinin Frodo'su Elijah Wood ve Gogol Bordello grubunun vokali Eugene Hutz'e ait. Film Amerika'dan Ukrayna'ya ailesinin köklerini araştırmak için gelen bir yahudi gencinin hikayesini anlatıyor. Müzikler doğal olarak her yönüyle 3. Dünya Ülkesi grubunu andıran Gogol Bordello'dan. Filmin görüntü yönetmenliği de harika ve her haliyle naif ama sizi içinde tutan bir film. Tam bir hafta sonu sabah aktivitesi. Filmi izledikten sonra içinize huzur doluyor çünkü, aynen filmin adı gibi aydınlanıyorsunuz. Filmin başında Gogol Bordello grubunun tümü de kısa bir süre arz-ı endam eyliyor. Filmin hoş trailer'ı ile bitirelim.

1 yorum:

ferdinand dedi ki...

'Herşey Aydınlandı' adıyla anlaşılacağı gibi soru işaretleriyle dolu bir başlangıcın ardından mevzuların aydınlanmasıyla gelişen benim sıkıldıkça playera taktığım filmlerden.
Hocam bahsetmiş müzikleri şahanedir, özellikle eugene Hutz'un etkisiyle kapanışta çalan Start Wearing Purple candır..tema müziğinin yanında balkan tınılarıyla dolu sakinleştirici etkili harika parçalar mevcut. Görüntü yönetmenliğine ve eşsiz manzaralara da değinmek şart, şahane tek kelimeyle. Oyuncular da Eugene dahil herkes başarılı, dede zaten bomba bir kere, onun dışında Sammy Davis olayı da gayet güzel olmuş. Arşivlere layık efenim...
bu vesileyle flying hocama da selamlar, takipteyiz:)