24 Nisan 2008 Perşembe

MANCHESTER GEÇİLMEZ



Bir ara Barcelona-Manchester United değil de, Barcelona-Cadiz maçını izler gibi hissettim. Barcelona'nın Manchester'ı en hazırlıksız yakaladığı kontraatakta United yarı sahasında tam 5 kişi bekliyordu. Ardından da blok halinde 4 kişi daha defansa yardıma geliyordu. United gereğinden fazla kapandı ve bunun cezasını Old Trafford'da görebilir. Zira Barca kendi evinde gol atamayarak ama gol de yemeyerek deplasmana gidiyor. Wes Brown-Rio Ferdinand ikilisi 1 pozisyon dışında hatasız oynadılar. Buna Van der Sar'ın da hatasız oyunu eklenince Barca maç boyunca kaleye rahat gidebileceği tek pozisyon bulamadı. Buna Hargreaves ve Scholes'un orta sahadaki kurnazca taktik faulleri de eklenince Kırmızı Şeytanlar oyunu kitlemeyi başardı. Rio Ferdinand'a ayrı parantez açmak lazım. Neden 30 milyon pounda malolduğunu dün akşamı izleyerek anlayabilirsiniz. Her şuta ayağını uzattı, her topa atladı. Dün akşamın güçlendirdiği bir yargı daha var. Cristiano Ronaldo iyi bir defans oyuncusu ve sıkı bir alan savunması ile kitlendiğinde kaybolup gidiyor. Geçen sene yine yarı finalde, San Siro'daki Milan maçında Milan'ın yaptığını ağırlıklı olarak Zambrotta ve Barcelona yapınca Portekizli çırpındı durdu. Zaten United'ın hücum yapmaya niyeti de olmayınca nerede ise görünmedi. Bu maçtan sonra kimin finale çıkmasının finalin seyir zevki açısından hayırlı olacağından şüpheliyim. Şunu anladık ki kalan 4 takımdan hiç biri diğerlerinden çok önde değil. Kupa bu 4 takıma da gidebilir.

2 yorum:

Riggs dedi ki...

Avurapadaki hemen tum basin organlari, Barcelona medyasi bile Manu nun Barcayi fena tokatlayacagi ve yine Barca nin Ronaldo nun ustun formunun kurbani olacindan dem vurmasina ragmen mac sasirtici bir bicimde hic de umuldugu gibi olmadi. Simdi soru su ;

Barca mi cok ustundu, Man utd mi buna yol verdi?

Bu yilki Man Utd aciz durumlara dusecek bi takim degil, demek oluyor ki bilincli bir defansif tercih soz konusu. Tum sezon sallanan Barca nin, gununde oldugunda nelere muktedir oldugunun bilincinde olmali ki Sir Alex, takima olabilecek en agir savuma emrini vermis, Rooney i ben bi ara Sag bek oynuyor zannettim. Chelsea yi futbolu oldurmekle itham edenler, dunku Man Utd a nasil bi sifat bicerler bilemiyorum. O derece sikinti verici bir oyun ketumlugu vardi.

Acik oynadiklari takdirde gol yeme ihtimalleri vardi lakin cok rahat gol de bulabilirdi Man. Tercihini clean sheet den yana kullanarak iyi mi kotu mu yaptigini gorecegiz Sir Alex in. Saniyorum Old Trafford da birden fazla gol bulacagina oldukca emin.

Velhasil inanilmaz sikici, yaraticiliktan uzak, yan pas manyagi bir mac izledik. Dolayisiyle Man Utd in sereflendirecegi bir finalin bu minvalde gecmesinden korkar durumdayim. Sonuca yonelik hamlelerden ziyade kendi oyununu oynayan 10-15 yillik bir ekolun, bir anda Benitez L'pool una, Jose/Grant Chelsea sine donusmesi ucuzu. Eger olur da finale uzanirsa Man Utd, bu mantikla sahaya cikmamasi en buyuk dilegim. Dunku mactan sonra da saniyorum Barca nin finalde olmasini isteyecek cok insan birikmistir.

turhanatakan dedi ki...

bizim basını da yabancı basını da anlamak zor. barcelona -en azından şu anki kadrosu- karşısına dünya karması gelse nou camp'ta favori yine barcelona olur. manchester united bu sezon çok iyi gidiyor, kupanın en büyük favorisi olarak görülüyor hiçbirine lafım yok. ama bu sezon şampiyonlar liginde iki takımın performansına bakıp da manchester barcayı tokatlar diyenlere inanmak bence yanlış olurdu.

kimse de bana lig performanslarını göstermesin, burası şampiyonlar ligi ve bazı takımları olağanüstü şeyler olmadıkça kolay kolay ezemezsiniz, kendi sahasında barcelona da böyle bir takım.

maçtan önce barca diyen de bir ben vardım çevremde, alışkanlığımız olmasa da keşke bahis oynasaymışım:)