23 Mayıs 2009 Cumartesi

MODERN FUTBOLUN KRİTİK TEKNİK DİREKTÖR HAMLELERİ 10/10: FRANK RIJKAARD



Listenin son kahramanı da 9 numara gibi bir Hollandalı. Frank Rijkaard'ın kariyerinin zirvesine çıktığı gece. 17 Mayıs 2006 Çarşamba. Yer Paris'in St. Denis Stadyumu ya da diğer adıyla Stade De France. Arsene Wenger kendi ülkesinde kupayı kaldırmak için, Thierry Henry ise 1998 yılında Dünya Kupası'nı kaldırdığı stadda tekrar zirveye çıkmak için Arsenal ile Barca'nın karşısında. Maç sabahı yardımcı hakemlerden birisi olan Norveçli Ole Hermann Borgan'ın Barcelona forması ile çekilmiş fotoğrafları dünya basınına yansıyınca ani bir kararla maçtan alınıp yerine bir başka Norveçli Arild Sundit atanıyor. Maç Arsenal için şokla başlıyor. 18. dakikada Lehmann ceza sahası dışında Eto'o'yu birebirde yere indirip atılıyor. Pires oyundan alınıp Almunia kaleye yollanıyor. 37. dakikada 10 kişi Arsenal Sol Campbell'ın golü ile öne geçip ilk yarıyı önde kapıyor.



İkinci yarı başında Rijkaard ilk hamleyi yapıyor ve Edmilson-Iniesta değişikliğine gidiyor. Barca bastırıyor. Derken Rijkaard 61'de bir hamle daha yapıyor, bu aynı zamandam açı döndüren hamle. Van Bommel kenara gelirken 34'lük yaşlı kurt Henrik Larsson oyuna giriyor. 71. dakikada Rijkaard son bir hamle yapıyor. Oleguer youndan çıkıyor ve yerine Brezilyalı Belletti giriyor. 15 dakika sonra Iniesta topu ceza sahasına gönderiyor, Larsson topu Eto'o'nun önüne, Eto'o da kaleye yuvarlıyor. 1-1. 5 dakika sonrası. Rijkaard'ın hamlelerinin Barca'ya tarihinin 2. Şampiyonlar Ligi kupasını getirdiği an. Sağ kanatta Belletti topu korner bayrağının yakınlarındaki Larsson'a yuvarlıyor. Larsson alıyor ve dönerek koşusuna devam eden Belletti'ye 3 kişi arasından muhteşem bir ara pası atıyor. Belletti de topu Arsenal kalesinin tavanına gönderiyor. 2-1!. Maç bu sonuçla bitiyor. Rijkaard'ın 2. yarıda oyuna aldığı 3 oyuncu oyunun seyrini değiştirirken bunlardan Larsson 2 golün pasını veriyor, Belletti de kupayı getiren golü kaydediyor. Belki de Rijkaard'ın kariyeri boyunca yaptığı en iyi teknik direktör hamlesi.

Serinin tümü için

12 yorum:

Adsız dedi ki...

pardon atlamamışsın hiç yayınlama yorumları boşver

Minero dedi ki...

Fırat abi haberin videosunda bu tarz bir şaka yapacak biri değilsin diye biliyorum. Acaba güvenlik sorunu filan mı var?

Flying Dutchman dedi ki...

@minero teşekkürler nasıl olmuş vala bilmiyorum :))

düzelttik

selamün aleyküm bilal emmi ne ya :)

Minero dedi ki...

Reca ederim de şaşırdım. Sen böyle kötü esprilerin adamı değilsin.Büyük ihtimalle aratıp bulduğun videoyu koydun. Tavsiyem sadece video linkini koyman sonundaki &Feature=related uzantısını kullanma. Bu arada bloga çok yorum yazamıyorum final haftasındayım diye. Özledim doya doya okuyup yazmayı...

Flying Dutchman dedi ki...

hayır hadise şudur.

Bu yazı çok eski bir yazının güncellenmiş versiyonu, o yazıdaki link doğru linkti, sonra nasıl olmuşsa tesadüf sonucu o video silinmiş ve tam o linke bu acaip küfürlü dublaj gelmiş..ben de kontrol etmedim hiç linki yazıyı güncellerken

Empyrium dedi ki...

Olukça doyurucu bir seriydi.

Ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

"Şu anda Barcelona'da zor günler geçiren Frank Rijkaard'ın kariyerinin zirvesine çıktığı gece" demişsin dutchman bir güncelleme hatası mı yoksa emek hırsızı basına bir tuzak mı anlamadım?

Temur dedi ki...

Hasan Şaş - sağ bek hamlesi ile Feldkamp'ı da bekliyoruz listenin içinde :)

Mehmet Akar dedi ki...

öncelikle seri için teşekkürler. hemen hemen hepsini okudum, gayet başarılıydı.

Video'da birşey dikkatimi çekti. Kırmızı kart posizyonunda hakemin avantaja bırakmayarak,oyunu durdurması sizce de garip değilmiydi. %100 bir avanta sözkonusuydu zaten arkadan gelen oyuncu da, oyun durmasına rağmen golü yaptı.

Bu arada Larsson, Helsingborg'da, yaşına rağmen iyi işler yapıyor. Gerçi standartların altında bir ligdeki performansına şaşırmamak lazım.

Serhat dedi ki...

26 eylül 2001 nantes galatasaray maçı da eklenmeliydi bence bu listeye. Lucescu oyuna Ümit Karan, Fleurqin ve Sergen'i almıştı. Gol bu üçlünün arka arkaya şutlarından gelmişti :

http://www.youtube.com/watch?v=mvrCLBjw6i0

YZ Şahin dedi ki...

Kırmızı kart pozisyonunda hakem neden pozisyonu devam ettirip golü vermedi. Hem kırmızı kart hem gol veremezmiydi ?

YZ Şahin dedi ki...

Şimdi okudumda sorum sanki hesap sorar gibi olmuş :) Aslında soruyu size sormuştum Flying Dutchman ekibi :)