16 Ağustos 2013 Cuma

12.ADAM (!)



Varol istedi biz de ısıtıp servise sunuyoruz

---

Futbolla ilgili duyduğumuz ve buraya aktardığımız ilginç hikayelerde hep "tamam artık bundan daha şok edicisi olamaz" diye düşünüyoruz ama her gün yeni bir hadiseyle daha karşılaşıyoruz. Bu hikaye Türkiye'deki "doğuştan futbolcu" veya "doğuştan futbol uleması" taraftar güruhuna armağan edilebilir. Hani her maç "sağa ver, sağa, o top oraya atılır mı ulan" ve benzeri futbol zekasından pırıltılar taşıyan çıkışlar yapanlara.

1994 yılında şimdiki QPR menajeri Harry Redknapp West Ham'ın yardımcı hocası. West Ham sezon öncesi hazırlıkları için Oxford United ile bir maç yapıyor. Takımı sahaya Redknapp çıkarıyor. Ancak maç sırasında Redknapp'ın arkasında oturan bir taraftar Hammers oyuncusu Lee Chapman'a sürekli küfür ve hakaret edip oyununu beğenmediğini belirten bir dolu laf söylüyor. Bunun üzerine devrenin sonu yaklaşırken Redknapp söz konusu taraftara dönüp "sen olsan, ondan daha mı iyi oynayabilirsin?" deyip taraftarı tribünden aldırtıyor. Soyunma odasında sırtına West Ham formasını geçirtip ikinci yarı sahaya sürüyor. Oxford'lu gazeteciler oyuncunun kim olduğunu sorunca da "duymadınız mı Bulgaristan'ın Dünya Kupası'ndaki yıldızı Tittyshev" diye cevap veriyor. Dahası, 27 yaşındaki Steve Davies adındaki taraftar ikinci yarı boyunca oynayıp 1 de gol atıyor. Sanırım bu dünya tarihinde örneğini göremeyeceğimiz bir hikaye.

Genellikle Ali Sami Yen Stadı'nın tribünlerinden maç izlerken etrafımda bu şekilde en az 100-150 adam sayabilirdim. Bunlardan her takımın her tribününde var, içimden de sürekli aynı şeyi düşünürüm. Futbolcuya veya hakeme saydıran o adamları sadece 5 dakikalığına sahaya göndersek sudan çıkmış balığa dönerler ve arkalarına bakmadan kaçarlar sahadan. Hepsinin sonunun yukarıdaki West Ham taraftarı gibi olacağını düşünmüyorum. Sivri burun yumurta topuk ayakkabı ve beyaz çorapla maça gelen adamın tribünden Hagi'ye futbol öğrettiğini gördü bu gözler. O yüzden bunları sahaya sürsen de hayır gelmez.

8 yorum:

Unknown dedi ki...

yaklaşım muazzam.

steve davies'in kariyerini nasıl etkiledi acaba bu durum?

Adsız dedi ki...

sondan bi önceki cümle olmasaydı keşke yazıda.beyaz çorap giyenleri aşağılamamnın pek gereği yok sanki :)

Flying Dutchman dedi ki...

yok ben üçünü birden yapan için konuştum. Bir de vurgum beyaz çorap giyene değil (ben de giyiyorum)tribünden o davranışı takınana yanlış anlaşılmasın

sukullaci dedi ki...

vay arkadaş. VAY ARKADAŞ! LAN!

Unknown dedi ki...

helal be arkadaşa, ben olsam lisansını çıkartır, ufaktan antremanlara alırdım. bonservissiz, 3 kuruşa iyi bir yedek olurdu işte.

Adsız dedi ki...

Sivri burun, yumurta topuk, beyaz çoraplıların UEFA Kupasını alan takımın hocalığını yaptığını bile gördü bu gözler :)

varol döken dedi ki...

okuyucu isteklerine anında cevap veren pazar sabahları patatesli yumurta gibi blog!

Adsız dedi ki...

Hikaye ilginç ama yaklaşımına katılmıyorum. Zira statlara gelenlerin hepsi maç izlemeye gelmiyor.

Kimisi sosyalleşmek kimisi stres atmak için geliyor. Bu yüzden oraya gelen herkesin futbol uzmanı olması gerekmez ama yorum yapması muhtemeldir.

Tabi bu söylediklerim küfür olayını meşrulaştırmaz.