25 Mayıs 2008 Pazar

15 CM, SOL AYAK VE FİSKE



John Terry'nin kendisine azizlik yapan o sol ayağı kaymasa ya da vurduğu top 15 cm sola gitse ya da Drogba o an Vidic'e fiske vurup atılmasa ve 5. penaltı için topun başına gelse, bugün Avram Grant Cristiano Ronaldo'yu Kudüs'teki ağlama duvarına göndereli ve Musa peygamber ilan edileli 4 gün geçmiş olacaktı. Bunların 1 tanesi bile olsa. Hiçbiri olmadı. Grant Chelsea'den kovuldu. Futbol böyle bir şey işte, 1 maç, 1 futbolcu, 5 dakika, 2 dakika değil, 1 saniye bile kaderinizi değiştirebiliyor. Bu yüzden dünyanın en heyecanlı ve en komplike sporu. Bu yüzden adaleti yok. İsrail'li için Manchester City, Eriksson için Chelsea lafları dolaşıyor. Bence zor. Chelsea için Frank Rijkaard, Mark Hughes, Marcelo Lippi, Guus Hiddink isimleri de listede. Gelişmeleri göreceğiz.

Benim futboldan öğrendiğim şudur. İstersen o kulübe 500 milyon pound değil 500 milyar pound yatır. Yapılan işin kendisine değil de anlık değişimlere ve skor tabelasına bakanların hepsi uzun dönemde kaybetmiştir. Grant yanındaki iki yardımcısı ile işi bana sorarsanız iyi götürüyordu. Yolun yarısında bırakıp giden "special one" açıklama yapmış. "3 yıl boyunca (kendi döneminden bahsediyor) sezon başı 2 kupadan sonra hiç bir şey kazanılamayan bir sezon. Düpedüz başarısızlık. Tabi "kaybedenlerin" kitabında bu başarı olarak görülebilir" demiş. Mourinho'yu da  gelecek sene göreceğiz. İtalya'da öyle adama kolay kolay sabretmezler. 15. haftada kendini kapı önünde bulursa bugünleri anarız. 

1 yorum:

edgar belgi dedi ki...

evet ben de mourinho'ya neler olacak onu merak ediyorum. eninde sonunda futbolcularin sahada oynadigi bir oyun, kadrosu nefis de olsa ucuncu takiminda da tepeye hemen oynayabilecek mi bakalim.