23 Mayıs 2008 Cuma

WITH HONORS



Hafta sonu için bir öneri de benden gelsin.

1994 yapımı filmde başrollerde Joe Pesci (Simon) ve Brendan Fraser (Monty) var. Harvard son sınıf öğrencisi Monty, bitirme teziyle uğraşırken bilgisayarı bozulur. Tezini çoğaltmak için kütüphane yolunda ayağı takılır ve tezi binanın bodrumuna düşer. Peşinden koşan Monty, bodrumda yaşayan Simon ile karşılaşır. Simon tezi geri vermek için Monty ile bir anlaşma yapar. Ona kalacak yer ve yiyecek bulduğu her gün için bir sayfa verecektir.

Sonrası hayat okulu mezunu eski denizci Simon ile Monty’nin neredeyse baba-oğul’a varan ilişkileri üzerine kurulu. Buhranlı lise yıllarında, içimdeki üniversite isteğini tavan yaptırmış ve kanımca hak ettiği ilgiyi görememiştir. Biraz iddialı olacak belki ama yine de bana göre en az Dead Poets Society (Ölü Ozanlar Derneği) ve Good Will Hunting (Can Dostum) kadar özel bir filmdir.

İyi hafta sonları.


by Gorky

3 yorum:

Adsız dedi ki...

filmde taşlarla ilgili bir muhabbet vardı, hatırlamak istediği her güzel an için o an bulunduğu yerden bir taş alıyordu cebine atıyordu -yanlış hatırlamıyorsam- monty.. izleyeli belki de 10 yıl oldu, zamanın cine5'i sağolsun çok güzel filmler yayınlıyordu, tekrar izleme isteği uyandırdı bu yazı, teşekkürler:)

turhanatakan dedi ki...

ben de yıllar önce izlemiş ve oldukça etkilenmiştim bu filmden. pesci'nin oyunculuğunun yanı sıra evsizlerle ilgili vurucu noktaları da çaktırmadan sunuyordu. tabii ki yıllar geçince ve "unutma çağı"nda yaşadığımızı dahi unutunca bu filmi hatırlayan/hatırlatana da teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Bir bu, bir de "Balıkçı Kral" hafızamda aynı tadı bırakan filmlerden olmuştu. Lisedeyken Simon adlı bir kahramanın mucizelerini okuduğum bir kitap serisi vardır. Hep düşünmüşümdür o kitabın bu filmle ilgisi var mıydı diye.. Kitaptaki simon ve filmdeki simon'un birebir benzer noktaları vardı. Kitabın ismi de "Dünyanın en büyük mucizesi"

AB..