6 Mayıs 2008 Salı

ADAY KADROLAR TOPLANIYOR vol.3-HOLLANDA



Marco Van Basten Hollanda Milli takımının kadrosunu açıkladı. 30 oyuncu var. Kısacası bir gün önceki Hırvatistan kadrosundan farklı olarak Van Basten'inki sonradan 23 kişiye indirilecek bir oyuncu topluluğu. Cuma günü Fatih Terim'in de bu sayıya yakın bir futbolcu listesi vermesi bekleniyor. 7 oyuncu Van Basten'in listesinden düşecek. 1 tanesi kaleden olacak. Tahmin etmek zor değil. FC Twente kalecisi Sander Boschker. Defans hattından pek bir oyuncunun evine gönderileceğini düşünmüyorum. Ancak illa böyle bir olay olacaksa büyük ihtimal Alkmaar'dan Ken Jaliens'e çıkar piyango. Orta sahada genç Ibrahim Afellay (22) sanırım A takım havasını alması için kadroya davet edildi. Büyük ihtimal 23 kişi arasına giremeyecek.  Engelaar da Van Basten'in son zamanlarda kadroya çağırdığı isimlerden, onu da geri gönderebilir.

Asıl savaş dün belirttiğimiz gibi forvet hattında, dün saydığımız 8 ismi de tutturmuşuz. Şimdi hesabımıza göre 4 oyuncu seçtik. 3 oyuncu forvet hattından evine dönecek demektir. Galactico'daki üçlüye dokunamaz. Geriye kalan 6 isimden Babel ve Kuijt çok üst düzey bir sezon geçirmediler. Koevermans genelde yedek oynadı PSV'de. Van Persie sakatlığı sebebi ile neredeyse sezonun yarısında forma giyemedi. Düzenli oynayan bir Hesselink'i ve sezonun gol kralı Huntelaar'ı biliyoruz. Van Basten burada Koevermans, Kuijt ve Hesselink'i eleyecek gibi duruyor. Yani benim tahminim kadrodan çıkacak 7 oyuncunun Boschker, Jaliens, Afellay, Engelaar, Kuijt, Koevermans ve Vennegoor of Hesselink olacağı yönünde. Tabi mevkiye göre bu sayılar değişebilir. Örneğin Afellay kadroda kalıp Babel da evine gönderilebilir.

Kaleciler: Sander Boschker (FC Twente), Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax) en Henk Timmer (Feyenoord).

Defans: Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim de Cler (Feyenoord), Urby Emanuelson (Ajax), John Heitinga (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Joris Mathijsen (HSV), Mario Melchiot (Wigan Athletic) en André Ooijer (Blackburn Rovers).

Orta Saha: Ibrahim Afellay (PSV), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Orlando Engelaar (FC Twente), Nigel de Jong (HSV), Denny Landzaat (Feyenoord), Hedwiges Maduro (Valencia), Clarence Seedorf (AC Milan), Wesley Sneijder (Real Madrid), Rafael van der Vaart (HSV) en Demy de Zeeuw (AZ).

Forvet: Ryan Babel (Liverpool), Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Danny Koevermans (PSV), Dirk Kuijt (Liverpool), Ruud van Nistelrooij (Real Madrid), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid) en Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic)

Hiç yorum yok: