6 Mayıs 2008 Salı

MAX PAYNE



Daha önce Grand Theft Auto ve Championship Manager (sonrasında da Football Manager) serilerinden bahsettik. Ama hayatımda oynadığım en iyi oyun olan seriden bahsetmemek olmaz. Hele Ekim ayında uzun zamandır beklediğimiz uyarlaması sinema salonlarına düşecekken. Max Payne. Sadece 2 oyun piyasaya sürüldü bugüne kadar. Max Payne ve The Fall of Max Payne. İlkinin yeri çok ayrıdır. Oyun başladığında piyano ile duyduğumuz, ikinci oyunda da keman ile icra edilen karanlık, stres dolu, atmosferik melodi. Oyuna hakim olan karamsar hava. Gece karanlık bir ortamda oynandığında insanı depresif yapabilecek rüya sahneleri. Oyun için efektler, ara yüzler, cut scene'ler, diyaloglar. Tek kelime ile bir klasiktir Max Payne. Bana göre de bugüne kadar hiç bir oyun yanına yaklaşamamıştır. Oyunu ilk oynadığım yıl 2001'dir. 7 yıldır enfes bir kara film yaratilabilecek bu senaryonun beyaz perdeye aktarılmasını bekliyorduk. Hayaller gerçek oluyor.

Filmin yayın haklarını 2003 yılında Twentieth Century Fox satın aldı. Bu yıl başladı çekimler. Gösterime giriş tarihi 17 Ekim 2008. Tabi ki en önemlisi. Max Payne'i kimin oynadığı. Hollywood'un şöhretsiz ama iyi karakter oyuncularından Mark Wahlberg, Max Payne rolüne bürünecek. En son onu Departed'daki enfes karakteri ile izlemiştik. Bu sene M.Night Shyamalan'ın "The Happening"i ile de karşımızda olacak. Serinin ikinci oyununun önemli karakteri Mona Sax karakteri ise "That '70s Show" dizisinde de rol alan ve "Family Guy" dizisinde ailenin en büyük kızı Meg Griffin'in sesini veren Mila Kunis. Yönetmen koltuğunda "Behind The Enemy Lines" ve "The Omen"ın yeniden çevrimini yöneten John Moore var. Bana sorarsanız Payne rolüne Clive Owen daha iyi gider gibiydi.





Çok büyük beklentide değilim. Zira ne çıkarsa çıksın eksik bulacağım. Zaten 2 oyunu tek filmde birleştirmeleri şimdiden hoşuma gitmedi. Ama atmosferi, o karanlık havayı yansıttıkları sürece çok da şikayet etmeyeceğim. Fotoğraflardan anlaşıldığı kadarıyla, oyunun önemli temalarından olan yağmur ve kar filmde de sık kullanılacak. Bekliyoruz.



Belirtelim serinin üçüncü oyunu için yapımcı firma Take Two Interactive 2009 yılını bir ihtimal olarak gösterdi ama kesinleşmiş bir durum yok.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Clive Owen güzel bir seçim olabilirdi...o donuk ve ruhsuz suratı cuk otururdu karaktere bence de...

Max Payne'e gelince, oyun hakkında hissettiğim herşey yazılmış zaten...Benim açımdan cm serisinden sonra gelmiş geçmiş en iyi oyundur...

"They were all dead, I release my finger from the trigger" cümlesi ile başlayan sahne ve o ses tonu onu unutulmaz yapmaya yetiyor zaten....

Beercholic dedi ki...

max payne 1 pc tarihimde bitirdiğim en değerli oyundur, oyunun son bölümündeki, gökdelen tepesinde helikopteri yere devirdiğim anı ölene kadar unutmam herhalde..

joaquinsanchez dedi ki...

filmin yapıldığını duyduğum zaman benim de aklıma ilk olarak clive owen gelmişti.. gerçekten cuk otururdu..

oyun konusunda şu ana kadar beğenilerimiz aynı, tek eksik monkey island serisi..

CaRtMaNtR dedi ki...

Bence Benicio Del Toro'da özellikle ses bakımında role uyardı. Bu arada film tam anlamı ile bir fiyasko oldu. Değil oyunun havasını yansıtmak yanından bile geçemedi.

Bravura'yı sıs bir zenci halinde Ludacris'e oynatanlara selam olsun