1 Mayıs 2008 Perşembe

EFSANE GERİ DÖNDÜ



Efsane Salı günü piyasalara döndü. Serinin her oyununu piyasada bulunan ve o güne kadar çıkmış en iyi oyun olan Rock Star Games Grand Theft Auto IV'ü de piyasaya sürdü. Grand Theft Auto III'ü oynadığım günleri dün gibi hatırlıyorum. Çünkü dündü. Evet, üzerinden yıllar geçmesine rağmen ve daha sonra 2 adet PC versiyonu daha çıkarmış olan oyun serisi buna rağmen hala kendine bağlatabiliyor. "Vice City" ve San Andreas" üzerine zaten bir şey söylemeye gerek yok. San Adreas'ı bitirmem yanlış hatırlamıyorsam 4 ayımı almıştı. Hem de oynamadan atladığım bir kaç gün olmasına rağmen. Hepimiz de o devasa şehir tasarımına ve oynadıkça ortaya çıkan yan görevlere ve tamamiyle kafamıza göre takıldığımız oyun için sürprizlere deli olmuştuk. Tüm görevleri yerine getirdikten sonra bile oyunda yapılacak çok şey var. 15 günümü sırf itfaiyecilik yapıp (ki yan görevlerin içinde en çok para kazandıran budur, tüm şehri taksiyle tavaf edeceğinize basın suyu alın parayı), San Andreas'in denizi gören tepelerinden villa almaya harcadığımı bilirim.

Neyse efendim, oyun Salı günü döndü ama PC versiyonunun çıkışının Haziran ortasını bulacağı söyleniyor. Şimdilik PS3 ve Xbox versiyonları ile idare edeceğiz. Bir çok oyun dergisi oyuna bugüne kadar vermedikleri notları verdiler ve aldığı en düşük not 98 (100 üzerinden tabi). Daha PC versiyonu çıkmadan bugün bir oylama yapılsa gelmiş geçmiş en iyi oyun seçilir o derece iddialı. Tek korkum Haziran başında çıkmasının Türkiye'deki üniversite gençliğinin transkriptine yansıyacağı.

5 yorum:

Roy Keane dedi ki...

64 mb ekran kartımın bu oyunu çalıştırabilme ihtimalini sevdim.Ha bir de radyoyu açtık mı mümkünse Billy Jean çalsın.

muhder dedi ki...

30 mayıs-final sınavlarının son günü=)üniversite yönetimimiz oturup hesaplamış heralde bu oyunun çıkacağı tarihi göz önüne alarak.

Adsız dedi ki...

Valla pc'yi benim gibi 4 gözle bekleyenlerin hevesini kırmak istemem ama firma geçenlerde yaptığı açıklamada(gta 4'ün pc'ye ne zaman geleceği hakkında bir soru üzerine) bu aralar pc için oyun çıkarmayacağını söylemiş...Bu durumda gta4'ün bize gelmesi yalan olabilir...Baykuşluk yapmam istemem tabii,keşke gelse...

Adsız dedi ki...

rapbitt bitirdin bizi...yapma bunu :(

Adsız dedi ki...

*TAKE-TWO: "GRAND THEFT AUTO IV PERAKENDE SATIŞLARI HAFTA İÇİNDE 500 MİLYON DOLARI AŞTI" (07/05/2008 - 14:07:15)