27 Mayıs 2008 Salı

ATMIYORUM



Herkes John Terry'nin kaçırdığı penaltıyı konuşuyor (bu arada aslında maçın kaderini belirleyen Nicolas Anelka'nın penaltısını kimse konuşmuyor ya hayretler içerisindeyim). Terry "geceleri rüyalarıma giriyor, hayatım boyunca bu bende kalacak" diye demeç verdi bu hafta sonu İngiliz basınına. Sanırım bir başka finalde kupayı getirecek herhangi bir penaltıyı atmadan da bu ezikliği içinden atamaz. Hazır bu penaltı kaçırma işi revaçtayken, herhangi bir penaltıyı bilerek kaçıran futbolculara bir selam göndereyim dedim.

Aslında bu konuda en çok bilinen örneği yanlış biliriz. Liverpool'ın 1997 yılında Arsenal'le oynadığı maçta hakem Gerald Ashby, Fowler'ın ceza sahası içinde Seaman tarafından düşürüldüğü gerekçesi ile penaltıya hükmetmiş ancak Fowler, Seaman'ın kendisine dokunmadığında ısrar ederek karardan dönmesini istemişti. Hakem kararını değiştirmeyince Fowler topa gelmiş vuruşunu yapmış ve Seaman kurtarmıştı. Bunun üzerine UEFA Robbie Fowler'a centilmenlik ödülünü layık görmüş ama futbolcu daha sonra yaptığı açıklamada penaltıyı bilerek kaçırmadığını, bir golcünün görevinin gol atmak olduğunu o penaltının kötü bir penaltı olduğunu iddia etmişti.

Bu konuda asıl ödül Danimarkalı Morten Wieghorst'a gitmiştir. Wieghorst Danimarka'nın 2003 yılında İran ile oynadığı (özel bir turnuva olan) Carlsberg Kupası'nda İran'lı oyuncunun hakemin ilk yarının bitiş düdüğünü çaldığını zannedip topu ceza sahası içinde eline alması sonucu çalınan penaltıda, futbolcunun düdük sesinin tribünlerden geldiğini iddia etmesi üzerine teknik direktör Morten Olsen'in de direktifiyle penaltıyı bilerek kaçırmış ve Olimpiyat Komitesi Fair Play Ödülü'nü almıştır.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

dutch bu arada psikanalizin de evlere ssenlik hani. "Sanırım bir başka finalde kupayı getirecek herhangi bir penaltıyı atmadan da bu ezikliği içinden atamaz"

Unknown dedi ki...

Iran ve Carlsberg kupasi, bu ne yaman celiskidir boyle...

ich dedi ki...

94 dünya kupası finalinde de kimse Baresi ve Massaro'nun kaçırdığı penaltıları konuşmamıştı.. :)