20 Nisan 2010 Salı

DULCE PONTES



1991 yılında Portekizli bu eşsiz sesli kadının Eurovision sekizinciliği Eurovision'ın ne kadar sallapati bir yarışma olduğunun kanıtıdır. Dulce Pontes çağın en güçlü seslerinden birisi. 1969 yılında Setubal yakınlarındaki Montijo şehrinde doğan sanatçı bugüne kadar 7 stüdyo albümü 2 live 1 de best of albümünün altına imza attı. Benim kendisiyle tanışmam Richard Gere ve Edward Norton'ın enfes filmi "Primal Fear" zamanına rastlar. Filmin 2 sahnesinde bölüm bölüm ve kapanış jeneriğinde tümünün çaldığı "A Canção do Mar" sesine vurulmamın ilk müessibidir. 2002 tarihli best of albümü onun karakteristiği hakkında harika bir toplama. Bunun üzerine bir de "O Primeiro Canto" albümünü indirince müziğine iyice vakıf oluyorsunuz. "A Canção do Mar" şarkısının yanında "O Infante", "Ondeia", "Alma guerreira" gibi şarkıları izlerken ruhunuzun bedenizinden ayrıldığını hissediyorsunuz adeta. Türkiye'de de 2 adet konser veren Portekizlinin çok methettiğimiz "Canção do Mar" şarkısıyla bitirelim.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Teşekkür ederim "A Canção do Mar"'ı dinlediğimden beri hangi filmden hatırladığımı çıkarmaya çalışıyordum. Eğer başka filmlerde de kullanıldıysa paylaşırsanız sevinirim.

Dulce Pontes eşsiz bir ses, İstanbul'a yeniden gelsin. İnsan O'nu dinlerken Tanrı'nın varolduğuna bile inanabilir (eğer inanmıyorsa)

AB..

Adsız dedi ki...

"A Canção do Mar" İLK KORKU FİLMİNDE ÇALINIYORDU BU ŞARKI HATIRLALAMAM KÖTÜ :)

hirondelle dedi ki...

ben iki konserine gittim ama sankiarada bir kere daha gelmişti.

sonuçta muhteşem bir sesi var ve sahnede harikaalr yaratıyor.

pi dedi ki...

Fado'nun kraliçelerindendir...

Cancao do mar'ı Primal Fear'da tanıdık çoğumuz. Richard Gere ve Edward Norton oynuyordu, harika filmdlr izlemeyenlere tavsiye ederim.

http://www.irrasyonel.net/entry.aspx?id=455

Dejan dedi ki...

Ennio Morricone'un konserlerinin çoğunda sanatçının bestelerine eşlik eder Dulce Pontes. Cinema Paradiso yorumu da bir harikadır.