8 Mayıs 2008 Perşembe

FIREWIND



Özellikle Blind Guardian'ın ilk yıllarındaki ve Rhapsody'nin ilk 2 albümündeki başarısını duyan Almanya, İsveç, Finlandiya'da yaşayan ne kadar gitar çalan genç varsa yanına 1 tane klavyeci, 1 tane orta karar davulcu, 1 basist, 1 tane de ortalama vokali alıp sokağa döküldü. Oturup bir dolu albüm çıkardılar. Ejderhalar, kılıçlar, bilgelik, rüzgar, tepeler, dağlar, savaş, kötü lordlar, elfler ne kadar epik-fantastik konu varsa sözlere dağıtıp bir sürü power metal şarkı yarattılar. İçlerinden toplasanız 5 tane sağlam grup çıktı neredeyse. Kamelot, Edguy, Nightwish, Freedom Call, Dreamtale...bakın beşincisi gelmiyor aklıma. Kamelot sonra progressive alana kaydı da kendini bu furyadan kurtardı. Öyle gruplar çıktı ki albümde kaçıncı çarkının hit, kaçıncı şarkının ballad, kaçıncı şarkının enstrümental olacağını tahmin ediyorduk artık. Anlamsız 100 tane grup dinlediğimi rahatlıkla söyleyebilirim. Bazıları saf heavy-metale yakışmadığını düşündüğüm klavyeden 2 tane koyup rezaletin doruğuna çıktılar. "Arwen" bunlara bir örnektir (isminde hayır yok zaten). Gidip dinleyin, 3 gün yemek yiyemezsiniz ya da o etkiyi bitirmek için 1 hafta Cannibal Corpse dinlersiniz.

Neyse benim diyeceğim bu hengamede elle tutulur grup bulmak çok zor. Bunlardan bir tanesi Firewind. 5 albüm çıkardılar bugüne kadar. Son albümleri tarihlerinin en iyi albümü olan grupları hep sevmişimdir. The Premonition Mart 2008'de piyasaya çıktı. Grubu canlı dinleme fırsatı buldum. Bir yerde karşılaşırsanız albümü edinin. Özellikle "Mercenary Man", "Into The Fire", "Circle Of Life", "Angels Forgive Me", "Maniac" albümün ağır topları. Bizce de en iyisi Mercenary Man'i buyurun dinleyin. Üyeler de aşağıda. Farkedeceğiniz gibi komşudan da iyi işler çıkıyor.

Apollo Papathanasio
Gus G. (Kostas Karamitroudis)
Babis "Bob" Katsionis
Petros Christodoylidis
Mark Cross

1 yorum:

baha dedi ki...

Komsudan cikan iyi islere Rotting Christ ornegini de verebiliriz. Gerci orneklikten cikip onculuk kategorisine de girebilir.

Aslinda bizde de -biraz goz onunde olsa- ses getirebilecek bir Crossfire var.