8 Mayıs 2008 Perşembe

UF97 & DROOGS 99





Bundesliga takımlarından Eintracht Frankfurt'un 2 önemli taraftar grubu. Ultras Frankfurt'un kuruluşu resimlerden de anlaşılacağı gibi 7 Temmuz 1997 tarihinde. Yani 07.07.97. Zaten her maçta takımlarını destekleyen Frankfurt'lu tribün emekçilerinin tek bir amaca yönelik hareket etmek ve birlikte tavır koymak maksadıyla birleşmeleri yoluyla kuruluyor. 52.000 kişilik Commerzbank Arena'nın batı kanadında yer alıyorlar. UF97'nin Atalanta'nın "Nomadi", Leipzig'in "Diablos Leutzsch", Wacker Innsbruck'un "Verrückte Köpfe" ve Waldhof Mannheim'ın "Ultras Mannheim" grupları ile karşılıklı dostluk ilişkileri var. Grup Almanya'nın tribünlerdeki en etkili ve gürültüğü taraftar grupları arasında sayılıyor.





Droogs 99 ise yine adından da anlaşılacağı gibi UF97'den 2 sene sonra kurulmuş bir grup. İsimleri Stanley Kubrick tarafından da filme uyarlanan Anthony Burgess'in ünlü romanı "Clockwork Orange (Otomatik Portakal)" filmindeki 4 arkadaştan oluşan çetenin siminden ileri geliyor (Burgess'in romanında da "droogs" kelimesi "arkadaşlar" demek).Aşağıda gördüğümüz koreografilerden FC Kaiserslautern* ile ilgili olana dikkat derim. Kartal yumurtasından çıkana. Eintracht Frankfurt'un lakabı da "Kartallar" anlamına gele Die Adler" zaten.





*Düzeltme için "the dark defender"a teşekkürler.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Kareogrofi yapmak için bu kadar müsait bir tribün yapısı olur yaa. Mükemmel bence. Bide San Siroda var böyle bi tribün.
Çok başarılı olmuş çok.

Fuzzy Logic dedi ki...

Burada yazilan yazilari cok degerli buldugum icin duzeltme ihtiyaci hissettim. Eger yanilmiyorsam kartal yumurtasindaki amblem "1.FC Kaiserslautern" takiminin olmali.