19 Mayıs 2008 Pazartesi

KIRMIZI ŞİMŞEK ÇAKTI



17 Ekim 2008 Çarşamba günü Eskişehirspor'un birinci lige çıkması için temennilerimize başlamışız, aslında bu temenni çok önceden vardı ya. "Eskişehirspor ile son yıllarda akılda kalan iki görüntü hatırlıyoruz..................... 2006 yılının yine bir ilkbaharında Cebeci İnönü Stadı’nda, 25 bin kişinin kendilerini desteklediği play-off maçları serisinde, önce Kartalspor’u sonra komşu Pendikspor’u yenerek Lig A’ya yükseldikleri maçlar sırasında, Ankara'nın Cebeci sokaklarındaki kırmızı siyah kalabalık" diye yazmışız o günlerde. Dün o kalabalık İstanbul'un Beşiktaş semtindeydi. 3.ligden, 2. lige yükseldikten sadece 2 yıl sonra 1.ligin de yolunu tuttu Kırmızı Şimşekler. Temennimiz bir gün bir diğer üst ligin Şampiyonlar Ligi'nin de yolunu tutması. Hayal mi? Değil. Milli takıma bir zamanlar 8 oyuncu veren bir kadrodan bahsediyoruz.Mümin, İlhan, Necdet, Kamuran, İsmail, Nuri, Nihat, Vahap, Fethi, Büyük Burhan ve Ender'den oluşan efsane onbirden bahsediyoruz. Hep söylediğimiz gibi, yıllardan beri Türkiye'deki her futbolseverin temennisi olan bir şeyi gerçekleştirdi Es-Es. Kalıcı olacaklardır. 13 yılın acısını çıkarmak için.

Bu sene alt liglerden 3 takım takibimizdeydi. Eskişehirspor, Kartalspor ve Adanademirspor. İlki başardı, ikincisi sezon başındaki formu devam ettiremedi. Üçüncüsü için 3 hafta önce "bu iş bitti, Bank Asya Ligi hayırlı olsun" demiştik. Futbol böyle bir oyun işte. Ama şimşeklerden kırmızı olanını başarıya götürerek bizi kim mutlu ettiyse, mavi olanını da götürecek diye halen inanıyoruz. 24-30 Mayıs tarihleri arası Konya'da onlar da umarız hedefe ulaşacaklar.

3 yorum:

yavuzy dedi ki...

Teşekkürler ama bizim için ekstra-play off'a kalmak büyük başarısızlık. Takımın el frenini çekip hop dur diyenler çıkacaktır mutlaka içeriden yine, bıktık artık bu ayak oyunlarından yahu!

Adsız dedi ki...

Cikacak Demirsporumuz.. Bizi boynu bükük birakmayacak..

Adsız dedi ki...

EsEs ulann!!!