23 Mayıs 2008 Cuma

RED ULTRAS ABERDEEN





İskoç Premier Lig takımlarından Aberdeen'in taraftar grubu. Daha önce bu ligin nev-i şahsına münhasır taraftar grubu "Drum Beat Mafia"ya değinmiştik. Red Ultras Aberdeen 1999 yılında kuruluyor. Rangers ve Celtic'den sonra İskoçya'nın Dundee United'la beraber en güçlü üçüncü kulübü Aberdeen. Dolayısı ile taraftar desteği anlamında da onlardan geri kalır yanları yok. 22.000 kişilik Pittodrie Stadyumu her maç önemli kalabalıklara ev sahipliği yapıyor.




1993 yılında tamamlanan ve kulübün eski başkanının adını alan Richard Donald tribününü tamamen Red Ultras dolduruyor. Grubun rekabet içinde bulunduğu taraftarlar "New Firm" olarak alınan mücadeledeki rakipleri, yukarıda da bahsettiğimiz Dundee United. Özelikle grup 2003 yılından itibaren büyük bir büyüme gerçekleştirdi. Red Ultras 2006 yılında Boavista'nın taraftar grubu "Panteras Negras" ile resmi olarak işbirliği içinde olduklarını açıkladı. Bunda her iki kulübün de 1903'te kurulmuş olması ve Aberdeen taraftarlarının Porto derbisinde Boavista'yı desteklemek için Portekiz'e gitmeleri.




Grup şu an itibarıyla ortak kulandıkları bayrak, flama gibi materyaller açısından İskoçya'nın en zengin kulübü. Genelde ada futbolunda yavaş yavaş azalan koreografi, tribün şovu gibi organizasyonların halen devam ettiği ender kulüplerden birisi Aberdeen. Aynı şekilde kulübün Alex Ferguson yönetiminde, Old Firm ekipleri Rangers ve Celtic'den önce İskoçya'da şampiyon olan son takım olduğunu hatırlatalım.

Tribün grupları

2 yorum:

Adsız dedi ki...

hey dutch bende bir ekleme yapayim. uzun zamandir istanbulda degilim ama eskiden turkiyede stadlarda "kardesleme" diye bir olay vardi(hala var mi bilmiyorum-. bu aberdeenler britanyanin celtic ve birmin'ham taraftarindan sonra en cok cirkef olandir. bu big red ultrasin kardesleme olayinda cigir actigi soylenir. hatta 92 deki celtic le iskocya kupasinda macinikla iceri adam attiklari soylenir. evet tekrar ediyorum mancinik. her macta kardesleme olayi kale arkasinda o kadar olurmus ki glasgowlular onlara "red dot gay brotherhoods" lakabi takmislardir.

Adsız dedi ki...

bu arada 99 demissin ama bu adamlarin flamalarin uzerinde 88-forever yazar. bende emin degilim ama..