14 Mayıs 2008 Çarşamba

ULTRAS TARAJI








Görüntülere bakınca aslında Avrupa'dan bir stad gibi düşünebilirsiniz ama bunlar Tunus Ligi'nin en başarılı takımlarından Espérance Sportive de Tunis'in 3 taraftar grubunu birleştiren "Taraji" oluşumunun, 45.000 kişilik El Menzah Stadyumu'ndaki şovları. Kulüp tarihinde 21 lig şampiyonluğu, 12 kupa şampiyonluğu ve birer kez de Afrika Şampiyonlar Ligi ve Afrika Kupa Galipleri Kupası şampiyonluğu yaşamış durumda. Takımı Brezilyalı Carlos Alberto Cabral çalıştırıyor.





Espérance'ın 3 önemli taraftar grubu var. Bunlar 2002'de kurulan "Ultras l' emkachkhine 02", 2004'te kurulan "Supras Sud" ve 2005'te kurulan "Blood and Gold". Bu 3 grup genellikle stadın güney tribününde "Taraji" adı altında birleşiyor. Taraji Afrika'nın en önemli ve gürültülü tribün gruplarından birisi olarak biliniyor. Koreografi konusunda da oldukça ilerlemiş durumdalar.





Supras Sud grubu her iki dalda da kendileriyle önemli bir rekabette olan Mısır'ın "Ultras Ahlawy" grubu ile yakın ilişkide. Ancak 2 takımın geçen sene oynadığı maçta çıkan olaylar sebebi ile bir çok Tunus ve Mısır'lı taraftar polis tarafından tutuklandı.


Tribün Grupları kategorisindeki diğer yazılar için

Hiç yorum yok: