13 Mayıs 2008 Salı

VAY HAYVAN VAY



"Galatasaray'ın şampiyon olduğu gece Antalya'dan İstanbul Ali Sami Yen Stadı'na getirilen 2 yaşındaki aslanın, Antalya Hayvanat Bahçesi'nde iğneyle uyutulduktan sonra kafese konulduğu öğrenildi. İstanbul'da bir gün kaldıktan sonra döndüğü Antalya Hayvanat Bahçesi'nde ilgi odağı olan aslanın, yoğun ilgiye cevap vermediğini söyleyen bakıcıları, "Yuvasına döndükten sonra sessizliğe büründü. Bir hafta öncesine göre durgun, yiyeceklerine bile dokunmadığı anlar oluyor. Aslan strese girdi" ifadesini kullandı."

"Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 4-0 yenerek liderliği geri aldığı derbi sonrası Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda hindi şov yapıldı. Sarı-Lacivertli bir amigonun santra noktasında eline hindiyi alarak mikrofonla "Bir baba hindi..." tezahüratına tüm tribün eşlik etti. Fenerbahçe tribünleri galibiyeti kutluyor. Maçın ardından stadyumda müthiş bir ışık gösterisi yapıldı. Tüm yöneticiler tüm futbolcular sahaya çıktılar. Taraftarlar uzun süre tribünleri terketmediler. Hindili kutlamanın ardından Kadıköy'de yer sarı gök larcivert oldu."

"Portekizli ünlü futbolcu Luis Figo, İtalya'da hayvanseverleri ayaklandırdı. Inter'de futbol oynayan 35 yaşındaki ünlü futbolcunun, takımının kamp alanına giderken gördüğü siyah kediyi "uğursuzluk getirir" diye ezdiği öne sürüldü. İtalyan ANSA ajansının haberine göre Figo, kamp alanının çevresinde gördüğü kedinin yanından geçip gitmek yerine, otomobilini bilerek üstüne sürdü."


Biz bu hayvanları niye bütün şahsi sapkınlıklarımıza alet ediyoruz, çözemiyorum. İnsanoğluna "düşünen hayvan" denir ya, Ben artık hayvanlara "düşünemeyen insan" "ya da "dört ayaklı insan" demeye karar verdim en hayırlısı. 

3 yorum:

vertumnus dedi ki...

Hayvan hakları ve futbol hakkında hatırladığım şöyle bir şey var benim de: Şenol Güneş'in, Tapu Kadastro'da çalışan şube müdürü kıyafetiyle, "oley be emeklilik geldi!" dercesine saha içerisinde koşarak daldığı dünya kupasından önce de Uzak Asya'da köpek eti yenmesi/yenmemesi gibi bir konu gündeme gelmişti. Hayvan hakları savunucuları Fifa'ya başvuruda bulunmuşlardı, sonrasını takip edemedim ne oldu ne bitti diye.

Yazıktır hakikaten o aslana da diğer hayvanlara da...Ayıptır...

(Bu arada, blog hazır futbol ve metal müzik arasında hoş bir kıvamda gidiyorken söylemeden edemeyeceğim: Alice Cooper da konserde civciv eziyormuş...)

Flying Dutchman dedi ki...

"vertumnus" :)) o son söylediğinde ciddi miydin, ironi mi yaptın bilmiyorum da, Ozzy'nin civciv ezdiği şehir efsanesi. Ozzy sadece bir kere konserde kendisine fırlatılan bi yarasayı oyuncak yarasa sanıp ağzıyla kafasını koparmıştır.Onun dışında civciv ezmesi gibi bir durum yok,

Hatta ben bunlarla ilgili bir yazı yazayım yahu :))

vertumnus dedi ki...

Valla benim yeni yeni metalci olduğum dönemlerde çok anlatılan bir hikayeydi bu. Dediğin gibi Ozzy üzerinden de duydum, Alice Cooper üzerinden de duydum şu civciv işini :) Ben de bir şehir efsanesi olarak biliyorum.

Manowar solisti abiyi de (ismini hiç bilmedim ben o elemanın, hep "Manowar'ın solisti" oldu benim için o) "kan tutuyomuş" derlerdi. Sen o kadar blood of a king diye böğür, hail and kill diye anır, önünde tavuk kesmişler bayılmış falan diye anlatılırdı.

Bu konuda gerçekten bir yazı bekliyorum, hevesle bekliyorum Flying Dutchman :)