18 Haziran 2008 Çarşamba

EV SAHİBİ, MÜLK SAHİBİ, NERDE FUTBOLUN SAHİBİ?



Tamam Avusturya oyun açısından o kadar da kötü değildi ama yine de İsviçre ile beraber çok net biçimde turnuvada oynamayı hak eden 2 iyi takımın önünü, ev sahibi takım kontenjanı yüzünden tıkadıklarını bize gösterdiler. İsviçre'nin kazandığı son maçta Portekiz'in herhangi bir iddiası olsa idi çıkacak sonucu biliyoruz. Ev sahiplerinin galip gelemeden kapadıkları bir turnuva olacaktı. Hatta toplam 1 puan aldıkları. Toplam 4 gol attı bu 2 takım. 3 gol Hakan Yakın'dan, 1 gol 38 yaşındaki Ivica Vastic'ten. Bu 2 takımın yerine, örneğin finallere gitmeyi son anda elinden kaçıran İskoçya ve İngiltere turnuvaya büyük renk katabilirdi. Avrupa Şampiyonaları tarihinin en kötü ev sahibi performansı bundan önce Belçika'ya aitti. 2000 yılında Hollanda ile düzenledikleri turnuvada grup müsabakalarında sadece 1 galibiyet alarak elendiler. Bu unvan şimdi Avusturya'ya geçti. 3 maç, 1 puan, 1 gol. Ne ilginçtir ki ev sahiplerinin nal topladığı iki Avrupa Şampiyonası'nda da 2 ev sahibini mağlup etmişiz. Hatta gruptan çıkma ümitlerini bitiren maçları oynayarak. 2012 Ukrayna ve Polonya'da. Yine normalde grup müsabakalarına katılsalar, finaller vizesi alması şüpheli 2 takım. UEFA bu geleneğini bir kenara bıraksa diyorum. İlla futbolu bu ülkelerde sevdirmeyi düşünüyorlarsa 2016'yı Malta-San Marino ortak düzenlesin, renk olur.

5 yorum:

baha dedi ki...

Malta-San Marino ev sahipligi cok komik olur gercekten. İnsanlar sokakta yatar yer olmadigi icin.

Bu arada Malta bizim gruba dusmezse daha da iyi olur :)

Adsız dedi ki...

wiki de görmüştüm; ev sahiplerini yenme konusunda bayaa uzmanız; japonya-kore;belçika;şimdi de isviçre..

Protanopia dedi ki...

Ama su acidan da iyi olmuyor mu: Hem Isvicre hem de Avusturya kaliteli 4 stada kavustu. Alman ligi'ni birazda statlardan dolayi izlemiyor muyuz?

Olympian dedi ki...

o statlara ispanya ya da italya kavusmus olsaydi keske. bu iki ulkenin acil organizasyona ihtiyaci var.

khortytsya dedi ki...

şampiyona sayesinde kaliteli stadların olduğu doğru ancak avusturyalılar bazı stadları geri yıkacaklarmış galiba. ligin pek popüler olmasından kaynaklansa gerek