18 Haziran 2008 Çarşamba

TILSIM İBRAKADABRA'YI BOZDU



Bu blogda bugüne kadar Guus Hidink'in tılsımı üzerine kaç yazı yazdık ben sayısını unuttum. Daha da çok yazarız. Şimdi sırayla gidelim. 1996 Avrupa Şampiyonası Hollanda ile çeyrek final. 1998 Dünya Kupası Hollanda ile yarı final. 2002 Dünya Kupası Güney Kore ile yarı final. 2006 Dünya Kupası Avustralya ile 2. tur. 2008 Avrupa Şampiyonası Rusya ile (şimdilik) çeyrek final. Katıldığı son 5 uluslararası turnuvanın beşinde de gruplardan çıkmayı başardı Hollandalı. Bora Milutinoviç elemelerden turnuvalara yükselme profesörü ise Hiddink de gruplardan çıkmanın. 6 aydır Ronald Koeman'ın ayaklar altına aldığı Hollandalı hocaların repütasyonunu Advocaat, Van Basten ve Hiddink 1 ayda toparladılar.

Çeyrek finaldeki Hollanda-Rusya maçında en azından 1 Hollandalı sevinecek orası kesin. Bu akşam görüldü ki Ruslar Arshavin'in kırmızı kart cezasının bitmesi ile bir gömlek atladılar. Sahanın rakip alana bakan bölümünde oldukça hızlı, çevik ve dikine oynayabilen 3-4 futbolcuları ve iyi bir hedef santraforları var. Peki bu Hollanda'yı elemek için yeter mi? Şimdiye kadarki görüntü ile konuşursak yetmez elbet. Ama işin ucunda Guus Hiddink varsa ben her zaman iki kere düşünürüm. Ruslar Van Der Sar'ın kalesini grup maçlarından daha fazla yoklayacaktır burası kesin ama kendi savunmaları kaç kere yoklanır, maçın da kilidi burada zaten.

Bugün işyerinde Hollandalı dostlara sordum. "Hiddink çıkıp sizi elerse ne yaparsınız, ülkeye almazsınız herhalde?". "Alakası yok, yine seviniriz" dediler. Tabi dıştan böyle konuşuyorlar ama hepsinin gece uyurken rüyasında gördüğü bir tek şey var. Viyana'daki finalde Almanya ile oynamak. Şu anda Almanya'yı, Almanlardan sonra en çok destekleyen taraftarlar Hollandalılardır. Alman milli takımından nefret eden Hollandalılar. Sadece finalde karşılaşabileceklerinden oraya kadar gelebilmeleri için. Ezeli rekabet nelere gebe.

8 yorum:

Riggs dedi ki...

Arshavin kirmizi kart cezasi nedeniyle oynamadi ilk iki macta. Sakatliktan muzdarip olup kadrodan cikarilan pavel pogrebnyak oldu.

Adsız dedi ki...

Arshavin sakatligi yuzunden mi oynayamadi yoksa spikerin dedigi gibi cezali miydi?

aksilaz dedi ki...

Arshavin sakat değil 2 maç cezalı oldugu için oynamamıstı.elemelerede son maçta kırmızı kart görmüştü Andorra maçında

Adsız dedi ki...

Arshavin ilk 2 maçta sakatlığı sebebi ile değil cezası sebebi ile oynamamıştı, 2 maçlık cezayı da avrupa şampiyonaı elemelerinde son maçta andorra karşısında direk kırmızı kart görerek aldı.

rıza özhan yaşar

Adsız dedi ki...

merhaba,

arshavin sakatlık nedeniyle değil kırmızı kart cezalısı olduğu için oynamıyor diye biliyorum. yanılmıyorsam son andorra maçında kırmızı kart gördü ve bu yüzden iki maç ceza aldı. haliyle gruptaki iki maçı kaçırdı.

tahir durten dedi ki...

benim bildigim kadariyla arshavin sakat diil 2 mac cezaliydi...

Flying Dutchman dedi ki...

Yukarıdaki yorumların hepsini ardarda koyup tesbih yapacağım. :)))

Şaka bir yana düzeltmeniz için teşekkürler dostlar, Arshavin elbette sakat değil cezalı idi.

Adsız dedi ki...

Arshavin neden oynamadı acaba ilk iki maçta bilen var mı ?