8 Haziran 2008 Pazar

İSPANYOL SAFKAN DÖRTLEDİ



Roland Garros tek erkekler finalini Roger Federer'i bugüne kadar pek örneğini görmediğimiz şekilde hezimete uğratarak Rafael Nadal kazandı. Setler 6-1, 6-3 ve 6-0. Özellikle ikinci setin sonlarına doğru Federer'in yüzünden üçüncü setteki hezimet belliydi. Yapamayacağının farkına varmıştı ve son seti kerhen oynadı adeta. Nadal maç boyu 7, Roger Federer ise 35 hata yapmıştı. Bunun maç içindeki anlamı şudur ki olan da buydu. Toprak kortun gereği uzun ralliler oynandı ama Federer, Nadal'ın topları çevirmekten bıkmaması sonucu ölü noktalara topu vurmak isterken en az 15 kez fileye nişanladı. Uzun rallilerin sonunda basit hatadan kaybedilen puanlar kadar, tenisçinin moralini bozan bir puan yoktur. Rakibin ace atarsa bu çok moral bozmaz zira zaten topa vurma şansın çok azdır. Ama uzun rallilerin sonunda kendi hatanla kaybedersen o efora yazık olmanın moral bozukluğuna girersin, moral bozukluğuna girdikçe daha fazla hata yaparsın. Federer'e de bu oldu, sadece ikinci sette bir ara durum 3-3 iken servis kırma şansı yakaladı, olmayınca da maçtan koptu gitti. Nadal böylece Bjorn Borg'un) ki ödülleri takdim etti) 4 Roland Garros şampiyonluğu unvanını da egale etti. 

Zaten Nadal'ın alacağını söylemiştik. 3-0'ı bekliyordum ama Federer'in topu topu 4 oyun almasını değil. Hele hele en son ne zaman Federer 6-0'lık bir set kaybetti hatırlamıyoruz. Bu skor şunun habercisi. Maçı Hollanda televizyonundan yorumlayan eski Wimbledon şampiyonu Richard Krajicek'in yorumuyla bitirelim. "Artık Federer toprakta Nadal'a karşı, Nadal'ın çimde Federer'e karşı oynadığından daha kötü oynuyor, Wimbledon'da işler değişebilir" dedi Krajicek. Dikkat çekmek lazım, 1 ay sonra Nadal tarihi yazabilir.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben yine de Federer'in 6. Wimbledon şampiyonluğunu alacağını savunuyorum. Fakat bu maçta Nadal ne kadar kolay geçtiyse Federer'in o maçta o kadar zorlanacağını düşünüyorum. Nadal ipini kopardı geliyor.

Adsız dedi ki...

evet federer çok kötüydü bugün
psikolojik olarak da iyi gözükmüyordu

Flameking1

baha dedi ki...

Federer'i bir daha boyle gorebilirmiyiz, sanmam.. Wimbledon'da ise Federer-Nadal finalinden ziyade Federer-Djokovic finali izleyecegiz gibi. Djokovic'in vurdugu toplar da cim kortta pek donecek toplar degil yani, oyle arka cizginin iki adim gerisinde kisrak gibi kosarak cikaramaz..