4 Haziran 2008 Çarşamba

KEBAP YERİNE NACHO



Dün Zico Fenerbahçe'deki görevinden istifa ettiğinde ve onun boşalttığı koltuk için Sven-Goran Eriksson'un ismi geçince bir an internete daldım, zira Zico'nun ismi de bir kaç gündür Manchester City için geçiyordu ve bu tarihte bir ilk olabilirdi. Yani üst düzey takımlarda, hocaların yer değiştirmesi. Ama akşam saatlerinde gelen haber bunun olmayacağını gösterdi. Sven Meksika milli takımının başında. Dünya tarihinin en ilginç görevden alınma hadiselerinden biriyle karşı karşıya kalan Hugo Sanchez'in yerine göreve başlayacak. Bundan 1 ay önce bazı Meksikalı futbolcular Avrupa'lı bir teknik adam istemediklerini belirtmişlerdi. Ben Hugo Sanchez'le ilgili yazıda Dünya Kupası'na katılma konusunda ihtisas yapmış Bora Milutinovic'i (ki Meksika'nın 1986'daki hocasıdır) önermiştim ama ne beni ne kendi futbolcularını dinlememişler doğal olarak. Anlaşma 2010 yılına kadar. 

Tabi İsveçli'nin boşalttığı koltuk için adaylar var. Blackburn hocası Mark Hughes en önemli adaylardan birisi olarak görünüyor. Yukarıda belirttiğimiz gibi Zico ve Frank Rijkaard'ın da adı öne çıkanlar arasında. 

1 yorum:

baha dedi ki...

Fenerbahce icin de Aragones favori vs. diyorlar da umarim sasirtmaca falandir. Tamam takimimizi seviyoruz da biraz fazla olur bir de onun gelmesi..