8 Haziran 2008 Pazar

SAKAR SAKATLIKLAR



Genelde futbolcuların maç öncesi ısınma hareketlerindeki sakatlanmaları, kaleciler için kaleci antrenörünün kendilerine çektiği sert bir şuttan veya yaptıkları ters bir refleksten diğer oyuncular için ise şut çalışması sırasında veya bir kas çekmesinden ileri gelir. Birkaç yıl önce de Fenerbahçe'de oynadığı yıllarda Rüştü'nün evinin mutfağında elini kestiği için o haftaki maçta takımındaki yerini alamadığını hatırlıyoruz. Rüştü bu konuda yalnız değil, zira futbol tarihi bu şekilde sürüyle "sakarlık sakatlıkları" ile dolu. Biz de bunların bir Top 10'unu yaptık.

10-Dave Beasant: İngiliz kaleci 1993-94 sezonunda Southampton'da oynarken evinin mutfağında yere düşen bir kavanozu iki eli de dolu olduğu için ayağıyla durdurmaya çalışırken, çapaz yan bağlarını koparmış ve 3 ay sahalardan uzak kalmıştır.

9-John Durnin: Portsmouth'lu eski futbolcu 1999 yılında takım arkadaşı Alan McLoughlin ile golf oynarken golf arabasını bir arabaya çarparak sakatlanmış ve dirseğini yerinden çıkarmıştır.

8-Derek Lyle: Olay bu sene oldu. İskoçya'da FA Cup'taki Queen Of The South-FC Dundee maçı öncesi Lyle ve bir arkadaşı Lyle'ın evinde bir bardağı birbirlerinin elinden kapmaya çalışırken şaka yollu itişiyorlar, ardından da futbolcu üstü cam olan masasının üzerine düşüyor. Sonuç: Karnına atılan 16 dikiş. Maçta da oynayamıyor tabi. http://vliegendenederlander.blogspot.com/2008/03/sakar-akir.html

7-Darren Barnard: İngiliz oyuncu Barnsley'de oynadığı 1997-98 sezonunda yeni aldığı köpeğinin evinin zeminine bıraktığı dışkıya basarak kaymış ve diz bağlarının kopartarak 5 ay sahalardan uzak kalmıştır.



6-Robbie Keane: İrlandalı taklacı, kariyerine başladığı Wolverhampton Wanderers macerası sırasında televizyonunun uzaktan kumandasına uzanmak isterken diz kapağını yerinden çıkarmış ve bir süre sahalardan uzak kalmıştır.

5-David Batty: 1999-2000 sezonunda Leeds United forması giyen David Batty'nin aşil tendonundan geçirdiği sakatlık geçmek üzereyken ayağının üstünden üç tekerelekli bisikleri ile geçen küçük oğlu sakatlığını nüksettirmiş ve Batty'nin sahalara dönüşü ertelenmiştir.



4-Alex Stepney: 12 yıl Manchester United kalesini koruyan İngiliz kaleci 1975 yılında koruduğu kalenin arkasında oturan taraftarlara bağırırken işi abartıp çenesini kırmıştır.

3-Paulo Diogo: 5 Aralık 2004 tarihinde Servette forması giyerken FC Schaffhausen'e attığı gol sonrası sevincini tribünlerle paylaşan İsviçreli oyuncu, yüzüğünün tribünlerdeki demirlerden birine takılması sonucu parmağının üst tarafını kaybetmiştir.

2-Milan Rapaić: Hırvat oyuncu Hajduk Split forması giydiği yıllarda sezon hazırlıkları öncesi havalimanında check-in biletini gözüne sokunca sezonun ilk haftalarını kaçırmıştır.



1-David Beckham: 15 Şubat 2003'te Manchester United FA Cup 4. tur maçında Old Trafford'da Arsenal'e 2-0 mağlup olunca Sir Alex Ferguson'un İskoç damarı kabarmış ve soyunma odası zeminindeki bir krampona tekme atmış, o krampon da gidip David Beckham'ın gözünün altına dikiş atılmasına sebep olmuştur ki Beckham'ın Real Madrid'e transferinde bu olayın büyük etkisinin olduğu söylenir.

15 yorum:

Onur Erdem dedi ki...

Barca'nin kova kalecisi Busquets var bi de. Evde ogluyla oynuyor, o sirada oglu utu masasina carpiyor, Busquets de kaleci ya, atlayip utuyu tutuyor oglunun basina carpmasin diye. Tabii elleri yaniyor ve birkac mac oynayamiyor bu yuzden.

Haketo Zaman dedi ki...

bir de sanırım santiago canizares'in bir macerası vardı. yılı tam hatırlamoyorum, bir uluslararası turnuva öncesi ama. paşamız tıraş sonrası losyonu ayağına düşürüp parmağını kırıyor ve kadrodan çıkartılıyordu.

turhanatakan dedi ki...

onur bahsettiğin olay çocuğun hayatını kurtarma pahasınaysa varsın birkaç maç oynamasın busquets.

benim hatırladığım saatlerce televizyon izleyen ve bu eylemini keyif adamıyım dercesine bacaklarını sandalyeye uzatarak gerçekleştiren rio ferdinand'ın kalkarken anam, anam diye kalmasıdır. tam hatırlamıyorum ama bağlarla falan ilgili bir sakatlık yaşamıştı, sakatlık nedeni de böyle yansımıştı ama hangi yıldır, doğru mudur bilemem.

Adsız dedi ki...

En komiği Rapaic geldi. En talihsizi Paulo Diogo. yüzük mü takılır futbol maçında

AB..

Adsız dedi ki...

Besiktasli Gökhan Keskin vardi benim hatirladigim. Yanılmıyorsam milli takım kampinda terliksiz girdigi dusta kayip capraz baglari koparmisti.

Unknown dedi ki...

Canizares'in de buna benzer hikayesi vardı yanılmıyorsam. 2002 Dünya kupası öncesi evde traş kolonyasını ayağına düşürüp biyerlerini mi ne kesmiş, sonra da Dünya Kupasına katılamamıştı.

yoksa sadece bi dedikoduya mı inanıyorum yıllardır?

sekerse tehlike dedi ki...

üstat nestayı unutmuşsun sanırım nestanın da bir dönem playstation oynarken parmağını kırdığı yada incittini hatırlıorum sanki

akseki dedi ki...

Canizareste traş oluken traş makinasını ayağına düşürüp sakatlanmıştı, bir turnuvayı kaçırmıştı bu yüzden. Ama ilk 10'a giremez heralde :)

Ezequiel dedi ki...

Rüştünün böyle bir olayı vardı, kramponunu temizlerken falçatayla elini kesmişti. O sıralar medyada aslında karısıyla kavga edip cama yumruk attığı dedikoduları yazılmıştı. Artık hangisi doğruysa.
Yine Hasan Şaş, Lucesculu sezonda sahada arkadaşlarıyla tartışıp hırsını alamayı soyunma odasında cama yumruk atınca bileğini kesmiş bir süre oynayamamıştı.

Birde Martin Palermo'nun sanırım Villarealdeyken attığı bir gol sonrası sevincini tribünlerle paylaşırke tribün çökmüş bacağı kırılmıştı.

Deli Karpuz Yerim dedi ki...

Rüştü,Şaş ve Ferdinand rahatlıkla girebilirdi sanırım bu listeye. Ferdinand'ın tv izlerken uzun süre ayagını sehpada hareketsiz bir şekilde bırakması sonucu tendonundan gitmişti. Rüştü'nünkü de derbi maç öncesindeydi diye hatırlıyorum

Çağdaş Yılmaz dedi ki...

Rüştü'nün olayıda çok ilginçti.. Bir kerede İbrahim üzülmez kesmişdi kolunu hüzündü ile sevinç yaşamış beşiktaşlılar... kolunu cam sehbaya mı ne vurmuştu.

Adsız dedi ki...

Volkan maçtan sonra formasını seyircilere atmaya çalışırken omzunu çıkarmıştı.

papaz dedi ki...

rüştü falçata ile elini keserek gs derbisi kaçırmıştı diye hatırlıyorum.

denizli dönemi ligin 2.yarısında 2-0 biten kalede oğuz dağlaroğlunun oynadığı maç diye aklımda.

anti dedi ki...

yanılmıyorsam tuncay da antrenmanda röveşata denerken köprücük kemiğini çatlatmıştı

Adsız dedi ki...

bülent korkmaz bundan yalaşık 15 sene falan önce top taca çıkmasın diye kayarken saha kenarındaki reklam panolarına çarpmıştı ve o zamanlar panolar mekanik katlanan metal bir yapıya sahipti tam katlanırken kolu sıkışan bülentin kolu canlı yanında 20 cm kadar yarılmıştı heralde bi süre sonra panolar önce kumaş plaştik falan sonra da elektronik oldu