30 Haziran 2008 Pazartesi

WIMBLEDON'DA SON 16


Wimbledon tam gaz devam ediyor. Tek bayanlar ve erkeklerde tüm 4. tur tenisçileri belli oldu. Yani toplamdan 32 tenisçi ile son haftaya giriyoruz. Erkekler tarafında büyükbaşlar hala yerinde. Nadal arada sallanıyor ama çimlerin boyu kısalıp, baseline kelleştikçe tökezlemeleri azalacaktır ve finalde Federer'in karşısına en güçlü haliyle çıkmak isteyecektir. Federer ise klasik Wimbledon oynuyor. Önüne kim gelirse ez geç. Bu ikiliyi mağlup edecek tek adam var. Serseri mayın Safin. İlk 16'ya kaldı. Önünde yarı final için bir tek Baghdatis görünüyor. Gününde bir Safin'in Federer'in en formda halini bile ezip geçeceğini düşünenlerdenim. Ama tabi o "gününde" olması senede 1 kez oluyor genelde. Djokovic'i dümdüz ederken umarız bu hakkını kullanmamıştır. 
Bayanlarda ise Sharapova'nın, Ivanovic'in ve Safina'nın elenmesi ile meydan Williams kardeşlere ve blogun gözdesi Jelena Jankovic'e kaldı. Williams kardeşlerin zaten iddialı olacakları söylemiştik. Özellikle Serena çim kortun kendisine sağladığı avantajı bilerek, gözünü kapayıp topa tüm gücüyle vuruyor. Geri döndürmek de zor oluyor tabi. İkisinden birisi kesinlikle finale gidecektir. Venus bunu yapmaya daha yakın gibi. Ama çeyrek finalde bir sürpriz olmazsa karşısında Jankovic'i görecek. Tabi İvanovic'i 1,5 saat içinde turnuva dışına iten Çin'li Zheng'in de neler yapabileceğini merakla bekleyenlerdenim.  Dementieva, Kuznetsova gibi tenisçilerin şöyle bir problemi var. İyi tenisçiler, istikrarları var. Ama şampiyon tenisçi değiller. Bu tür tenisçilerin babası Todd Martin'dir. Hep iyi bir oyuncuydu Martin. Grand-Slam'lerde final de oynamıştı. Ama asla bir "winner" olamadı. Çünkü sadece "iyi bir oyuncu"ydu. Bir şampiyon değildi. Şampiyonun başka bir özelliği vardır. 
Tabi yine belirtelim bayanlarda son 16 arasına kalan tenisçilerin 10 tanesi doğu bloku ülkelerinin sporcusu. Bunların 6 tanesi Rus. 

1 yorum:

Adsız dedi ki...

zheng dün yaktı yıktı beni :((( vaidisova maçı kazansa 4 lü kombinem tutuyordu ve inanılmaz bi rakam kazanacaktım,maçıda izleme şansım oldu(justin tv sağolsun) nicole inanılmaz yavaşdı ve zheng 1,63 lük boyuyla kasırga gibi esti...dünkü maçları izledikten sonra final için çok acık konuşuyorum venüs-serena finali bankoların bankosu...