29 Temmuz 2008 Salı

ATARİ SALONLARININ EFSANE OYUNLARI : 2/10 FINAL FIGHT


Seriye Haggar olarak da bilinen Final Fight ile devam ediyoruz. Cody, Guy ve Haggar’ın kader birliği yaptığı oyunda bu karakterlerden sadece ikisiyle aynı anda oynanabiliyordu. Cody, mavi “501” üstüne beyaz t-shirt ile en karizma, yumruk atarken elinin tersini kullanan Guy ise turuncu ninja giysi ile bence en silik elemandı. Zangief’in amcaoğlu Haggar ise eskinin güreşçisi şimdinin belediye başkanıydı.

Zaten oyunu da Haggar’ın kaçırılan kızını kurtarmak için oynuyorduk. Altı bölümden oluşan oyunda her bölüm sonunda kızı kaçıran şebekenin azılı bir elemanı ile kapışırdık. Oyun boyunca fıçı, varil, telefon kulübesi gibi eşyaları parçalayarak enerji verecek et sandviç, kola, puan kazanmamıza yarayan para, mücevher, saat ya da gelen elemanların kafasına indirmek ve böğürlerini deşmek için boru, kılıç, bıçak gibi silahlar alınırdı.

İki kişi oynarken enerji ve puan kavgalarının yanı sıra, “olm açmasana ekranı, zaten enerjim az” naralarına sıkça rastlardık. Oyunun üreticisi Capcom’un bonus stage fantezisi bu oyunda da araba parçalama şeklindeydi. Arabayı parçaladıktan sonra sahibi gelip hüngür hüngür ağlardı. (Bu bölümü yapan arkadaşın nasıl bir ruh halinde olduğunu çok merak ediyorum.)

Oyunda bazı taktikler de vardı, benim hatırladığım trenin sonundaki fıçıların üzerine çıkıp hiç inmeden bir süre bekleyip, bölümü bitirmekti. Geçen süre boyunca elemanlar hiçbir şey yapamadan aval aval bakarlardı. Bu taktiğe genelde son hakkımız ise ya da akimento (para) bittiği zaman başvururduk. Taktiği yeni öğrenip, beklenecek süre boyunca başkalarının oyununa salça olanlara bugün olsun ağız burun dalmak isterim.

Oyunun sonunda tekerlekli sandalyedeki son adamı gökdelenden aşağı attıktan sonra, büyük başkan Haggar kızına kavuşur, babasıyla hasret gideren kız, çocukluk aşkı Cody’ye koşar. Bu sırada başçavuşun eşşeği konumunda kalan Guy çok sinirlenir ve Cody’ye iki üç yumruk atıp mekanı terk eder.

by gorky



3 yorum:

Scatterbrain dedi ki...

işte klasik bir 'yancı' oyunu daha.yancı'sız oynanmaz,oynanmamalı.

Adsız dedi ki...

"sağ sola alma" diye bir tabir icat ettirdiği için bile efsane olmayı hak etmiş bir oyundur. vallahi duygulandım

uykutu dedi ki...

oyunun sonunda guy'un durumu içler acısıdır ki beni de hüzne boğmuştur çünkü ben oyunu guy ile bitirenlerdenim, o dur benim adamım =) kız da da tam şıllık tipi vardır bu arada yakışmazdı zaten bize euheuheh.. oyunda aksam karanlığında deniz kenarında bankar olan bir bölüm vardı sonlara doğru gökdelenlerin ışıkları yüzünüze vururdu aksam karanlığında o bölümde çalmaya başlayan şarkı süperdir, müzikleri 10 numaradır zaten hagar'ın =) final fight değil o hagar =) sonra nes'de devamıda çıkmıstı bu oyunun ama ben atari salonunda ki hagardan başkasını tanımam..