İçki konusu hassas bir konudur içen ve seven için. Yaşadığımız şehir de gece hayatını sapına kadar barındıran ve yaşatan bir şehir olduğundan dışarıda tonla para dökersin kadehine ya da şişesine. Karşılığını da almak istersin fazlasıyla ki bu açıdan en risklilerinden biri de mojito belki de. Hani şu son dönem hammaddesi Bacardi olan ve reklam single’ı sinema salonlarını inlettiğinden beri ünlenen içki. Ama zahmetli sayılabilecek hazırlığı barmenleri zorluyor belli ki, o yüzden dışarıda pek içemiyoruz ağız tadıyla.
Blog tayfasından iyi olmasın sevdiğimiz bir arkadaşımız, cumartesi günü bu işin dibine vurdu. Öncelikle uzun uğraşlarla bulduğumuz limon şurubu (ne ararsan bulabileceğin belki de tek yer ama nedense bizim aklımıza en son gelen Anadolu yakasının teki; Kardeşler Şarküteri), soda, esmer şeker, taze nane yaprağı, yeşil limon (lime) ve tabii esasoğlan Bacardi. Püf nokta, esmer şekerlerin iyi ezilmesi ve nane yapraklarıyla bütünleşmesi. Çok küçük buz parçaları da olayın son noktası elbet. Bu efsane karışımla yoğun övgü aldı almasına da, PS ‘de Torres’le Cech’i çalımlayıp 3. golü atarken, o ne kederli fondipti be hocam.
Barad-dur’un bu herif kafayı iyice yedi iç geçirmelerini hissediyorum. Ne yapalım lige daha var. Biz de kulvarı değiştirdik. Valla bir an önce başlasın yoksa haftaya terbiyeli köfte tarifi veririm.
by forzabrian
3 yorum:
ben limon şurubu hiç kullanmıodum 3. kadehden sonra limonlu şiveps bacardi mohutodan güzeldir tribine o yüzden girdim herhalde.Bide bende limonlarda yeşil deildi.Olayı çözdüm ama :)
mojito bir numaradır
geçen yaz aldım ben de evde yapıyordum mojito yu ama lime bulamayıp bildigimiz sarı limonla yapınca biraz degisik olmustu.. eldeki ickileri bitirince bacardi almayı dusunuyorum tekrar ama bacardi den once lime bulmam lazım bu defa..
limon surubu ile de denememistim hic, burdan aldıgım gazla gidip onu da denemeliyim..
Yorum Gönder