1 Temmuz 2008 Salı

HANS MULLER-WOHLFAHRT


"........sakatlığı süren futbolcu Bayern Münih'in kulüp doktoru Wohlfahrt'a (resimde soldaki) tedavi olmak için Almanya'ya gitti........". Bu haberi bugüne kadar spor gazetelerinde kaç kere okudunuz veya spor haberlerinde kaç kez duydunuz. Dışarıdan bakınca "Her sakatlanan soluğu adamın yanında alıyor, kim yahu bu Wohlfahrt?" diye sorasınız geliyor. Bir nevi cinci hoca veya lokman hekim statüsünde Wohlfahrt. Aslında sıradan bir kulüp doktorundan öte Almanya'nın ve dünyanın spor müsabakalarındaki sakatlıklarla başa çıkabilmek içni geliştirilmiş önemli bir kuruluşun da patronu. 

Wohlfahrt uzun sürmesi beklenen bir çok kalıcı sakatlığı inanılmaz biçimde iyileştirmiş bir doktor. İngiliz bayan atlet Paula Radcliffe, Maurice Green, Maradona, Boris Becker, Michael Owen bu isimlerden bazıları. Hastalarını iyileştirmek için zaman zaman hindi kanı, sığır hücreleri gibi alternatif sıvıları enjekte ettiği bile söylenir ki, dedikodu değildir. Alman doktorun uzun yıllardır kullandığı Actovegin adındaki amino asit dana kanındaki bazı maddeleri içerir. Wohlfarht ayrıca bazı diz sakatlıkları için horoz ibiğini kullandığını gizlemiyor. 1977 yılında kariyerine başladığı Hertha Berlin'in kulüp doktoru iken Uli Hoeness and Franz Beckenbauer tarafından Bayern'e transfer edilen bir adam. 1996'dan beri de Alman milli takımının doktoru. Bugün bu kulübün dışında düzenli olarak Chelsea, Liverpool ve Tottenham Hotspur kulüplerine ve bir dolu kişisel hastaya yardım ediyor.

Son olarak geçtiğimiz Mayıs ayında sahibi olduğu Müller-Wohlfahrt Grup, Münih'te yeni bir ortopedi kliniği açtı. Daha önce hiç kullanılmamış bazı aletlerin kullanılacağı klinikte ünlü elektrikçi Nikola Tesla'nın temellerini attığı manyetik görüntüleme, ultrason üniteleri, röntgen cihazları gibi aletler kullanılacak. Bu yolla röntgen filmlerinin çözünürlüğünün artırılarak sakatlıkların daha kolay tespit edilmesi sağlanacak. 

Wohlfahrt aslında bakıldığında yıllardır Tıp dünyasında tartışmalı olan bir noktaya parmak basıyor. Alternatif tıp ile modern tıpın birleşmesi. Buna sırt çeviren birçok doktor da zaman zaman onu kötülemeye devam ediyorlar. 

İnceleme kategorisindeki diğer yazılar için

1 yorum:

KeFeLi dedi ki...

Resimde soldaki adam Wohlfahrt olamaz/olmamalı.İsmini her gördüğümde hayalimde yaşlı,elleri titrek bi adam belirirdi=) Ben yaşlandım bu adam hala genç duruyor.Tıp mucizesi bu da heralde