1 Temmuz 2008 Salı

TALISMAN DÖNÜŞ TURLARINDA


Kral Eric 11 kişilik futbola dönmek içi planlar yapmaya başladı. "11 kişilik" diyorum zira kendisi 1 ay sonra Marsilya kentinde yapılacak Plaj Futbolu Dünya Kupası'nda aralarında eski Galatasaray'lı Sebastien Perez'in de bulunduğu Fransa milli takımının başında olacak. Bu takımla 2005 yılında kupayı müzesine götürdü Cantona. Dünya Şampiyonaları ile birleştirirsek Brezilya'nın toplam 13 kupada 11 şampiyonluğu bulunuyor. Diğer şampiyonlarda birer kez ile Fransa ve Portekiz. İşin ilginci ise bu sene ilk kez kupa Brezilya'nın dışında bir ülkede düzenlenecek. 2009 kupası ise Dubai'de olacak. Kupadaki tek ünlü isim Perez ve Cantona değil. İtalya milli takımında Diego Armando Maradona'nın Napoli'li Cristina Sinagra isimli bir kadınla yaşadığı ilişkiden doğan 20 yaşındaki oğlu Diego Maradona Jr. da (kendisi Diego Sinagra ismi ile Napoli'de dünyaya geldi) bulunuyor. 

Yazıyı asıl yazma sebebimiz ise Cantona'nın geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalar. "Talisman" kupa sonrası yeşil sahalara dönebileceğini açıkladı. Ancak, kendisine göre bu planlarda olası bir Fransa Milli Takımı hocalığı yok. "Fransa Ligi o kadar sıkıcı ki, yasaklanmalı" diye görüş belirtmiş Cantona ve "Hayalim, İngiltere'de işe başlamak, çünkü oradaki futbol benim vücudumda dolaşıyor" demiş. Ferguson'un emekliliği 2 yıl sonra. Şimdi şöyle bir senaryo yazarsak. Sir Alex'in yardımcısı Queiroz Portekiz milli takımının başına geçebilir. İngiliz basını bu konuda önemli teoriler ortaya atıyor. Bu Ferguson'un yardımcılık koltuğunun boşalması demek. Oraya Eric Cantona'nın oturması çok zor ama, böyle bir olay gerçekleşse ve Ferguson'un yanında 2 sene geçiren Cantona, Fergie köşeye çekilince ipleri eline alsa hiç fena olmaz açıkçası. Cantona Fransa milli takımı için de bir öngörüde bulunmuş. "Büyük bir ihtimal oraya Dider'yi (Deschamps) getirecekler ama bu Domenech'in sadece devamı olur, aslında ben o görev için ideal insanım ama bana teklif getireceklerini hiç sanmıyorum".

Cantona'nın kafası kızdığında neler yapabileceğini az çok herkes biliyordur. Dolayısıyla Glazer ailesinin muhafazakar yönetim anlayışları ile Cantona'nın çılgınlıklarının bir arada gitmesi çok zor. Ama diğer yandan İngiltere Roy Keane gibi bir arızayı bile menajerlik koltuğuna oturunca büyük ölçüde sakinleştirmiş bir yapıya sahip. Niall Quinn-Roy Keane ikilisi Sunderland'de çok iyi bir hoca-başkan uyumundalar. Tabi bunda İrlandalı-İrlandalı uyumu da var. Fransız-Amerikalı uyumunun aynı şekilde olacağından şüpheliyim. Bu aralar işleri CEO David Gill'e bıraksa da Malcom Glazer "benimle İngilizce konuş Eric, maaşını ben veriyorum" derse bir uçan tekme de ona gelebilir. 

2 yorum:

a.c. sedef dedi ki...

cantona her zamanki gibi kendinden çok emin ama teknik direktörlük koltuğunda gerçek futbolda hiçbir zaman ne olacağını bilemezsin.bu kadar iddialı olmasa iyi olur.müthiş futbolcuların o kulübelerde harcandığını çok gördük.

krAmer dedi ki...

yine öldürücü bir son cümle olmuş .. :))