19 Ağustos 2008 Salı

DEANO






İngiltere’nin Crewe Alexandra takımında 24 yıl boyunca teknik direktörlük yaparak tarihin en uzun soluklu kariyerlerinden birisinin sahibi olan ve ada futboluna David Platt, Robbie Savage, Neil Lennon, Danny Murphy gibi isimleri kazandırmış olan Dario Gradi’nin son keşiflerinden. Norwich City’de oynadığı dönemden beri takip ediyorum Ashton’ı. Büyük isim yapmayan, çok fazla ilgi çekmeyen ama hep işini yapan forvetler vardır futbol dünyasında. Solskjaer gibi, Trezeguet gibi, Klose gibi, Lucarelli gibi. Ashton da bunlardan birisi. Her sene performansı üzerine belli bir katkı yaparak yükseliyor.







Dean Ashton, Crewe Alexandra formasını İngiltere Division 2’da ilk kez giydiğinde 17 yaşındaydı ve o sezon sezonu 8 golle bitirdi. 2003-2004 sezonunda kulüp tarihinde toplamda ulaştığı 20 gol, kulübün İngiltere 1. Lig karnesi tarihinde bir futbolcunun ulaştığı en büyük rakamdı ve Ashton bunu yaptığında sadece 20 yaşındaydı. 1 sene sonra 3 milyon pound ile kulüp transfer rekoru ile Norwich City’e transfer oldu. 1,5 sene orada kaldıktan sonra 7 milyon pounda bugünkü kulübü West Ham United’ın yolunu tuttu. West Ham’da üçüncü sezonunu geçiriyor. Cumartesi baslayan Premier Lig’in ilk haftasında Wigan Athletic’ı 2-1 mağlup eden Hammers’ın 2 golü de ona aitti.

Ashton, Christian Vieri’nin Atletico Madrid’deki halini hatırlatıyor bana. Güçlü, hava toplarına hakim, ve cüssesinden beklenmeyecek derecede de çevik. Yaşı su anda 24, sırasıyla Ingilizlerin 17, 18,19, 20 ve 21 yaş altı takımlarında sektirmeden oynadı. Capello ondaki bu çıkısı yabana atamazdı. 1 Haziran 2008’deki Trinidad Tobago maçıyla A milli formayı da giydi. Deano, büyük bir ihtimalle, Frank Lampard ve Rio Ferdinand’ı İngiltere’nin üst düzey takımlarına gönderen West Ham’ın yakın gelecekte ada futboluna sunacağı son hediye olacak. İngiliz siteleri veya gazetelerinin fantasy futbol oyunlarının gediklilerine tavsiyem. Görece ucuz ama kaliteli bir adam arıyorsanız, hiç durmayın.

1 yorum:

Beercholic dedi ki...

kesinlikle son cümlende haklısın, bu hafta 10 puan aldım ondan, kaptanı torres değil de ashton yapsaydım 20 puan almış olacaktım..

i'm forever blowing bubbles!