21 Ağustos 2008 Perşembe

DERSLERDE UYUMUŞ

























1995-96 sezonunda Alex Ferguson'un transfer yapmadan duble yapan takımı Manchester United'dan bahsetmiştik daha önce. Roy Keane bu takımın bir parçasıydı. Ferguson'un takımı o seneden sonra yerinde olmak üzere 3'ten fazla transfer yapmadı ki bu sayı genelde 1 veya 2'de kaldı. Keane o takımların en önemli adamı ve kaptanıydı. Dolayısıyla başarının transferle gelmeyeceğini çok iyi biliyor. Aslında teknik direktörlüğündeki ilk 2 sezonda çok fazla eleştirilecek bir yanı yoktu. 1,5 yıl önce ligin dibinden aldığı takımı Premier Lig'e taşıdıktan sonra, geçtiğimiz sezon ligde tutmayı başardı. Ancak istikrar abidesi bir adamın elinden çıkmış Keane bu sezon başı yaptığı işlerle yeteri kadar ders almamış görünüyor. Ferguson, Manchester United'da ilk şampiyonluğunu alabilmek için yıllarca bekledi ve zaman zaman ilk 10 sıranın dışında bitirdi ligi. Ancak istikrarı tercih edince 25. yılını devirir hale geldi. Keane sezon başında vatandaşı Niall Quinn'in de başkanlığı yapması sebebi ile Sunderland'de yanlış bir politikaya girdi bize sorarsanız. Sürekli Quinn'den transfer bütçesi talep ettikten sonra ilginç işler yapmaya başladı.

Djibril Cisse Sunderland'in bu yanlış yoldaki gidişinin son ürünü. Takımın geçen seneki problemi gol bölgesinde olduğu kadar defans hattındaydı. Michael Chopra ve Kenwyne Jones zaten oradaydı. İsveçli Rade Prica geldi ilk önce. Daha sonra son derece kötü bir seçimle Premier Lig tarihinin en kötü dış transferlerinden birisi El Hadji-Diouf geldi, dün de Djibril Cisse'yi kiraladılar Marsilya'dan. Chopra iyi işler yapan, Jones da geçen sene taraftarlarca sezonun en iyi oyuncusu seçilmiş bir isimdi. Diouf ve Cisse transferlerinin tamamen yanlış olduğunu düşünmekteyim. 2 formda ismin yanına Premier Lig karnesi çok kötü 2 pahalı forvet getirdi Keane. Defans tarafında ise Juande Ramos'un istemediği Chimbonda ve Tainio'yu orta sahaya ise Steed Malbranque'u takıma kattılar. Tainio'nun ve Malbranque'ın bir katkı sağlayacağını düşünmüyorum. İşin tartışılması gereken yanı da tek tek isimler değil zaten. Takımda yer vermeyi düşündüğü 6 oyuncu transfer etti Keane. Bu sayı yedeklerle beraber 8-9'u buluyor. Şampiyonluk böyle gelmiyor. Bunu birisinin Keane'e hatırlatması lazım. Bu seneki hedefi ne bilmiyorum ama bu tür büyük harcamaların ardından gelen başarısızlıklar bazı kulüpleri geri dönülemeyecek bir uçuruma itebiliyor. Wimbledon, Derby County, Fulham gibi ekipler buna çok önemli örnekler

8 yorum:

Adsız dedi ki...

aksine forvet hattında gerekli eksik oldugunun gostergesi olarak gecen sezonun en az gol atan 2. takımı olmasını gosterebiliriz diye dusunuyorum. kankası andy cole ile cozmek istemesi de son derece komik olmustu sezon ortasında.

antti_sumiala dedi ki...

steed malbranque geçen sene tottenham da çoğu zaman 11 oynayan bir oyuncuydu.. oldukça faydalı bir oyuncu..bildiğim kadarı ile sakatlık sorunu a yok.. tainio da formunu kaybetsede canını dişine takan bir oyuncu.. roy keane nin ellerinde savaşçı kimliği sayesinde tekrardan sivrilebilir.. chimbonda bildiğimiz görev adamı.. standart performansa sahip..

şimdi diouf ve cisse benzer özellikte oyuncular.. diouf kanat gibi oynuyor son zamanlarda gerçi.. alternatifli bir kadroya sahip oldu bu transferler sayesinde sunderland.. yılmaz vural ın bebbe anilet i tokatlaması gibi roy keane bu sene cisse veya diouf u tokatlarsa şaşırmam..

sonuç olarak trinidad tobagolu jones genç bir yetenek keza michael chopra da öyle ama sonuçta kiralık olarak cisse ye hayır dememelilerdi..

yazıya genel olarak katılmıyorum ve sunderland ın bu sene başarılı olabileceğine inanıyorum..

bu senenin başarısız takım adayı da manchester city olur diyerek te yorumumu bitiriyorum.. =)

aşkın dedi ki...

Sevgili Dutchman papaz her zaman pilav yemez, bu yıl takviyesiz Manchester'in çöküş yılı olacak.
Diğerlerine göre vasat sayılacak kadro tek atımlık mermisini geçen yıl kullandı ve bitirdi.

Flying Dutchman dedi ki...

Dostlar peki hepsine eyvallah

peki David Healy neden geldi :) Onu da bugün transfer ettiler. Healy kötü adam değil elbette adamın istatistikleri ortada, özellikle milli takım tarafında. Ama fazla alternatif sahibi olmakla kadro şişkinliği yaratmak arasındaki kantarı kaçırmış gibi duruyor. Keane. 7 oyuncu oldu bu direk ilk 11'de oynayacak olan. Bir iskelet böyle toptan değişmemeli.

antti_sumiala dedi ki...

ona ben de katılırım.. geçen sene imkanları dahilinde başarılı oldular.. kısa zamanda oyuncuları kaynaştırmak zor iştir.. iyi giden veya gidebilecek çarklar bozulabilir.. transferle şampiyon olunsaydı tottenham birinciliği kimselere bırakmazdı .. veya trabzonspor.. sunderland ın amacı şampiyon olmak değil tabi ama amacına ulaşmak sadece transferle olmuyor tabi..

ama isimlere bakınca kağıt üstünde premier lig tecrübesi olan ve kaliteli isimler.. başlarında imkanları dahilinde başarılı bir hoca var.. otoritesi sağlam.. keane demek ki sağlam kaynak buldu parasal anlamda, başkandan güven oyu aldı (yiyosa vermesin =) ) ve riske girmek istedi bu sene.. buradan bakınca bana mantıklı bir risk gibi görünüyor.. sağlıklı yorumlarımızı 10. hafta civarında takımın aldığı sonuçlara ve oynadığı futbola göre yapabiliriz..

forvete gelince bu kadar forvetin arasına healy irlanda kontejyanından getirilmiş olabilir.. kuzey irlandalıların taptığı bir adam.. irlanda cumhuriyeti, kuzey irlanda farketmiyor heralde onlarda kendi adamlarını kayırıyor =) gereksiz bir transfer gibi görünüyor.

bu son transferle fikrim sabitleşti.. diouf u forvet olarak düşünmüyor olmalı keane.. kanat adamı olarak izleyebiliriz diouf u..

son olarakta keane nin yükü kadar ağır yükü olan bir isim var sunderland de.. kaleci craig gordon.. takım oturana kadar ve büyük maçlarda ona çok iş düşecek.. potansiyeli olan bir kaleci.. iyi geçen bir senenin ardından transfer patlatıp manchester a gidip kulübüne yüklü bir maddi kazançta sağlayabilir.. zorlu bir sene gordon u bekliyor.. bakalım başa çıkabilecek mi?..

papaz dedi ki...

keane akıllı işler yaptı bu yaz...ucuz maliyetlerle ii adamlar aldı...chimbonda, tainio, malbranque hepsi cok yararlı adamlar ve eldekilerden kesinlikle ustunler...

forvette buyuk sıkıntı vardı ozellikle alternatif açısından...diouf ve cisse elinde bulunmayan turde değişik isimler...sunderland ilk 10a girebilir bu sene ki bu da büyük başarı olacaktır 1 sene önce lige çıkmıs bir takım icin...

http://papazmetin.blogspot.com/2008/08/cisse-ve-healy-sunderlandde.html

Flying Dutchman dedi ki...

Not düşelim,bu hafta olanlar benim değil sizin öngörülerinizin doğru olduğunu gösteriyor. Hadi bakalım. İkinci golü ders niteliğinde göstermek lazım, çok güzel bir kombinasyondu

Sheed dedi ki...

cisse'nin başarılı olacağını tahmin ediyorum.. geçen sezonki chopra-jones ikilisiyle sezona başlamak macera olurdu, her ne kadar geçen sezon beklentiler ölçüsünde fena iş yapmadılarsa da.. yine de cisse dışındaki transferlerden verilen paranın karşılığını alabileceklerini düşünmüyorum..

gerçi tam olarak kaç para çıktı kulübün kasasından bilemiyorum.. bazı transferlerin ederlerine ulaşamadım zira.. ama chimbonda çok da gerekli değildi mesela, juande de kurtulduğuna sevinmiştir.. hücuma çıkışları etkili ama savunma disiplini yetersiz kalıyor bazen fransız'ın.. açıkçası geçen seneki huzurevi görüntüsünden sonra, bu sezon da rehabilitasyon merkezi havası yaratıyor sunderland..

keane'i çok da severim, geçen sene sırf bu yüzden sunderland'i destekledim de.. maçlarını izledim, kieran richardson'ın ayağına bakar halde buldum kendimi hatta.. takımı ligde tutması başarıydı, ama bu kadar bütçe harcandıktan sonra fazlası gelebilmeli bu sene.. bu heterojen ve sorun çıkarmaya müsait kadroyla çok kolay bi görev değil keane'i bekleyen.. ama kendi kendini böyle bi ateş içine soktu.. forvetsiz bi tottenham'ı yenmesi çok bi anlam ifade etmiyor şu an, ama maçı izlemedim tabi tam olarak bi yargıya varamam..