23 Eylül 2008 Salı

CANAYDIN MODELİ




17 Mart 2008'deki "Kral Çıplak" yazısında Newcastle'ın geçen sezon "acıların takımı" olma yolunda açık ara önde olduğunu belirtmiştik. 6 ay geçti. Maşallah altın kemer hala St. James' Park'ta. Küçük Emrah'ın "acıların çocuğu" karakteri bile 90 dakika sürüyordu, Newcastle bu alanda yepyeni bir çığır açtı. Aslında takımın çöküşün çaresinin nasıl giderek daha geniş çağlı aranmaya başlanması kulüün bir özeti. Önce tek tek transferlerle kadro üzerinde oynanmaya başladı. Sürüdeki koyunları değiştirmekle iş olmayınca çoban değiştirildi, King Kev'in dönüşü de takıma başarı getirmedi. Şimdi çiftlik sahibi değişecek. Mike Ashley'in takımına başta Arap dünyasından (ne sürpriz) olmak üzere Nijerya'dan bile teklif var. Nijerya kaynaklı bir konsosrsiyumun kulübü satın almak için tam 350 milyon pound biriktirdiği söyleniyor.










İşler tepede iyi gitmeyince sürüden de ayrılan çok olacak tabi. Newcastle'dan ayrılmak isteyen oyuncuları altalta yazdığınızda bir takım çıkıyor zaten. Michael Owen, Alan Smith, Joey Barton, Shay Given, Nicky Butt, Damien Duff, Mark Viduka, Obafemi Martins, Charles N'Zogbia, Shola Ameobi ve Steven Taylor. İşin kötüsü bu oyunculara talip takım sayısı. Sıfır. Bir tek Owen'a Merseyside'ın iki devinin talip olduğu söyleniyor. Hal böyleyken Ashley son kozunu oynayacak. Premier Lig kurulduğundan beri şampiyon olan takımlara bakıldığında 3 büyük dışındaki tek şampiyonluğun mimarı (Blackburn Rovers ile) Kenny Dalglish'e teklif götüreceği söyleniyor. Eğer Dalglish göreve gelirse bu onun da Newcastle'da ikinci dönemi olacak. Özhan Canaydın modeli diyorum ben buna. Sıkışınca eski toprağa başvur. Bu ikinci dönem-re-union dalgasında başarılı olan Guus Hiddink'i bilirim. PSV ile 1987-90 arası 2 lig 1 Avrupa Şmapiyonluğu kazandıktan sonra 2002-06 arası tekrar Eindhoven'a dönüp 3 lig şampiyonluğu ve 1 Şampiyonlar Ligi yarı finali daha yaşamıştır. Bana sorarsanız da Newcastle şu içinde bulunduğu durumdan kurtaracak bir kaç adam varsa etrafta birisi Hiddink'tir. Hoş onun Rusya'da daha yapacağı işler var.

Tabi laf aramızda müslüman iş adamlarının İngiliz kulüplerine bu saldırısının sonu nereye varacak merak ediyorum. Bu gidiş kannımca Asya menşeli oyuncuların ve doğal olarak da Türk oyuncuların İngiltere Ligi'ndeki sayısını artıracaktır.

Hiç yorum yok: