4 Aralık 2009 Cuma

FRANK PİNGEL

















Galatasaray kariyeri tam bir hayal kırıklığı olan Stevica Kuzmanovski'nin kariyerinde attığı en şık çalımın kurbanı Danimarkalı Pingel, Fenerbahçe'ye transfer olmuş en potansiyelli futbolculardan birisi, o çalımla futbol sahalarına veda etmişti.









































Kader işte, Kuzmanovski bugün Bulgar Ligi takımlarından PFC Montana'nın hocası, Pingel ise bir süre AGF Aarhus takımının masörü olarak çalıştı. Yanındaki adam kim? Brian Steen Nielsen. Aynı dönemde Fenerbahçe'de top koşturan bir başka istikrarlı Danimarkalı. O da bugün Aargus takımının sportif direktörü. Tabi fotoğraftan görüldüğü gibi Pingel'in Sarı Boğa'lığı kalmamış, Sinan Engin olmaya doğru ilerliyor. Şu anda hangi işle meşgul olduğunu bilen varsa not düşsün, yazıya ekleyelim.

Sonradan not: Efendim Barış isimli okuyucumuzdan şöyle bir katkı geldi. "Pingel şu an bir bar işletmecisi Danimarka'da. Nielsen çalıştığı takıma aldırmıştı masör olarak ama çok kavgacı ve sorunlu bir tip olduğu için takımdan göndermek zorunda kalmışlar,o da bar açmış..."

14 yorum:

methaldar dedi ki...

Bursa'dan transfer edildiğinde bayağı olay olmuştu, adam ilk maçın 4. dakikasında sakatlanmıştı, o seneyi kapamıştı. Hala bugünkü büyük transferler de buna benzeyecek diye korkarım. Her transfer de böyle bir risk içeriyor maalesef.
Oyuncu için de çok zor. Bir anda parlıyorsun, herşey güllük gülistanlık, hemen ardından kariyerin bitebiliyor. O nedenle her ne olursa olsun futbolcu önce kendi sağlığını düşünmeli, kendini bu tip sakatlıklardan korumalı.

Adsız dedi ki...

Nielsen en sevdiğim futbolculardandı. Galatasaray maçlarında rakip takımın sertliğine cevap veren ender futbolcularımızdandı. ( Tamamen FB geleneğine ters olarak ) . Gidince çok üzülmüştüm. Umarım başarılı bir hocalık kariyeri olur.

Ezequiel dedi ki...

Pingel Newcastle'da da oynamış. İlginç.

Ortega dedi ki...

Pingel'in dizinin döndüğü an, suratındaki acı ifade..Bunlar asla aklımdan çıkmayacak.

Pingel'den sonra Fenerbahçe'ye gelen forvetler arasında peder beyle aynı fikirde olduğumuz bi tek PVH vardı. Pingel'den çok şey bekliyorduk. Olmadı.

baha dedi ki...

Steen Nielsen cocukluk kahramanim. Hey gidi, pek degismemis..

peralta dedi ki...

Nielsen iyi topçuydu bence. kadıköy'de Turan'ı yendiğimiz maçta frikikten gol de atmışlığı var. yanılmıyorsam 93-94 sezonu, maç da 5-0 bitmişti.

Adsız dedi ki...

Pingel şu an bir bar işletmecisi danimarka'da.Nielsen çalıştığı takıma aldırmıştı masör olarak ama çok kavgacı ve sorunlu bir tip olduğu için takımdan göndermek zorunda kalmışlar,o da bar açmış...
Barış

bonedriven dedi ki...

gazete küpüründeki medeni hali kısmı beni bitirdi =))

Flying Dutchman dedi ki...

hakkaten o medeni hali kısmı neymiş öyle ya

bayan arkadaşı ile nikaksız yaşıyor...:))

Ortega dedi ki...

Nikak ne ola ki :)

Cümle içerisinde kullanalım bakalım bir anlamı olacak mı? Pingel ile bayan arkadaşı arasına nikak tohumları sokmuşlar.
Yok anlam veremedim.

kutlu can dedi ki...

gazeteye cv sini bırakmış adam

Taci YALÇIN dedi ki...

Transfer edildigi zaman plastik futbol topumun uzerine `nielsen ortalar, pingel bombalar` yazdigimi cok net hatirliyorum. ama nereden duydum, gazeteden mi okudum bu basligi, boyle bir tabir var miydi hic hatirlamiyorum. sanirim vardu boyle bir tabir. cok sert sut cekerdi yahu. hami gibiydi.

Jeyhun® dedi ki...

Kuzmanovski,candir.

Unknown dedi ki...

Bir gs lı olarak Pingelin fenerbahçeye gittiğine çok üzülmüştüm.İnanılmaz sert şutlar çekiyodu Hami Mandıralı kadar sert ama yarı sahaya kadar gerilmeden ,gayet yürür bir hızla füze gibi şutlar çıkarırdı