4 Aralık 2009 Cuma

TARİHTE DÜN BU VAKİTLER vol.9


















#Yıllardır No Woman No Cry şarkısını dinleyince etrafındakilere "Bob Marley doğru söylemiş abi, kadın yok ağlama da yok" diyen adamla kapı kapı dolaşıp "Michael Jackson'ın tenekeci bok ye şarkısını dinlediniz mi?" diye soran adam geceyarısı operasyonuyla tutuklandı. Tek telefon haklarını Polis Radyosu'nu arayarak kullanan ikili "MFÖ'den Mustafa Yağmur Var İstanbul'dayı veya Musevi Makamına'yı çalar mısınız.?" şeklinde istek yaptı (Ankara, 1984)

#Amerika'daki Sports Interactive firmasının önünde toplanan bir grup gösterici, oyunun 2015 versiyonunun taktik bölümüne Total Futbol seçeneğinin eklenmesi yönünde basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Jandan Van Huydangelen "şu 4-5-1'den 5-4-1'den nesi eksik Total Futbol'un" şeklinde serzenişte bulundu. Bunun ardından, Total Futbol özelliği eklenerek çıkmış FM 2015 oyununda Ajax'ı ilk sezonunda küme düşüren Van Huydangelen "bu Cruyff'dan ikinci ligde 100 tane bulursun" diyerek oyunu restartladı. (Amsterdam, 2016)

#Fırtınalı ve yağmurlu bir temmuz ayının beşinde saat beşte Nihat Genç gözlüklü ve sakallı şekilde dünyaya geldi. Doktorun kalçasını tokatlaması üzerine "ekşisözlük denen yılan alemi delikanlı olsun" diye ağlamaya başlayan Genç, aynı gece yirmibeşinci nesil sabırtaşı yazar olarak sözlüğe kabul edildi. Genç bunun üzerine "sözlük bana karı bul ulan Allahsız" dedi. (St. Petersburg, 1554)

#İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden çıkan bir kararla, yıllardır bindiği otobüs ve dolmuşlarda göz göze geldiği her kızda potansiyel gören 18-22 yaş arasındaki tüm gençler toplatılarak 522ST Topkapı-Sultanbeyli otobüsüne bindirildi ve günde 8 sefer yapmak zorunda bırakıldı. Samandıra durağına gelmeden gençlerin 97 tanesinin hayatını kaybettiği otobüsten kurtulan tek genç, "şöförle derinlemesine kesiştik, otobüsünüzün rezistansını Calgon'la yıkayın" diyerek son nefesini verdi.

#Tarihte bilinen ilk para maçı Lidyalılar ile Urartular arasında başkent Sard'da oynandı. Parayı bulduktan 2 gün sonra para maçını da bulup bu bahsi kapatmak isteyen Lidyalıların yazı-tura atışı da dahil olmak üzere baştan sona üstün götürdüğü karşılaşma 2-0 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile sonuçlandı. Maç boyunca ilk defa gördükleri parayla buluşmakta oldukça zorlanan Urartulu oyuncular maç sonunda "endüstriyel futbola hayır, ne varsa Arjantin tribünlerinde var zaten" diye görüş belirtti. Lidya Star gazetesi ise "Size Bizden UrarTwo" şeklinde başlık attı. (Sard, M.Ö. 565)

#697 yıl önce bugün, Adana'da 4 genç isim-şehir oynarken içlerinden birisinin I harfinden hayvan kolonuna Istakoz yazması üzerine, "oğlum o İstakoz", "olur mu oğlum Istakoz lan, "ya bir s.tir git ne Istakoz'u sıfır yaz"şeklinde asırlarca babadan oğula geçecek bir tartışmaya başladı. 1980 yılındaki askeri darbe sırasında kesintiye uğrayan ve Anayasa Mahkemesi'nce iptal edilen tartışma, artist hanesine tüm kullanıcıların Itır Esen yazmasıyla tatlıya bağlandı. (Ceyhan, 1312)

#People dergisinin bu haftaki "Boş bakkallar taşaklarını tartıyor" yarışmasının birinciliğini ömrünü internet üzerindeki tüm komik videolara girip "fake" yazmaya adamış adam kazandı. İkincilik ödülü oyun sitelerinde, oyuncular 2 saniye gecikince hemen "seriiii" yazan adama verilirken, üçüncülük ödülü Facebook ve Twitter'da "iyi arkaşlar biriktirdim ama artık biraz temizleyeyim" diyerek ve 2 sene boyunca çok samimi olmadığı insanları listesinden silerek 350 kişilik listesini 72'ye indirmeye kendini adayan adamın oldu. Mansiyon ödülü ise izlediği tüm filmlerin sonunda çıkan MCMXLVXI türündeki yapım tarihlerini kafasından hesaplamaya çalışırken Roma şehrinin anahtarını almaya hak kazanan adamın oldu.

7 yorum:

Majesty dedi ki...

son paragraf en iyisi

Adsız dedi ki...

bu serinin yeniden başlaması iyi oldu.Daha sık olmak üzere dewvamını bekliyoruz

semioticus (shelbyl) dedi ki...

@ Majesty

+1 rep. (Boyle mi yapiliyor la bu?)

Plaseyi Hanri Gibi Vuruyorum dedi ki...

3. paragrafta gülmekten ağladım. tabi son paragraftaki fake ve seriiii de mükemmeldi.

Raziel dedi ki...

Bu "fake" diyen adamı bi yerden hatırlıyorum ama.. =)

Bu arada aynı familyadan bir de ziyaretçi sayısı fazla olan sitelerde herhangi bir içerik ilk yayınlanınca hemen yorum kısmına sadece "first!" yazanlar vardır. Hatta genelde bunların 5-6 tanesi aynı anda yazdığı için ilk yazan dışındakiler sayfayı yenilediğinde telef olmaktadır. Çok üzülürüm bu güruha da..

Mehmet dedi ki...

çok şık hareketler bunlar

Adsız dedi ki...

voldokuz ama 8i 7yi bulamadım.nerede acaba.harikaydı.star gazetesinin aptal başlıkları selamınada buradan bir selam biz çakalım :)))

yendik mi lan?