1 Eylül 2008 Pazartesi

MİLANO İHTİYAR HEYETİ

















Tamam futbolda tecrübe iyidir. Özellikle defans oyuncularının yaşı 25-26'nın üstünde olanları genelde tercih edilir. Çünkü daha karşılarındaki forvet pozisyon almadan, topu ayaklarına aldıklarında ne yapacaklarını atağın ne yöne doğru gelişeceğini tahmin ederler. Kalecisiyle uyum konusunda daha dikkatli davranırlar enerjilerini daha dikkatli kullanırlar vesaire. Şimdi aşağıda geçtiğimiz sezonun dublecisi Manchester United'ın geçtiğimiz hafta sonu oynadığı ve 1-0 kazandığı Portsmouth maçındaki ilk onbiri ve oyuncularının yaşları var.

Van der Sar, 37
Brown, 29
Ferdinand, 30
Vidic, 26
O'Shea, 27
Fletcher, 23
Anderson 20
Scholes, 34
Evra, 26
Rooney, 23
Tevez 24

Kaleci Van Der Sar bir kenara bırakıldığında takımın yaş ortalamasının 26.2 olduğunu görüyoruz. Bu kadroya Nani, Ronaldo, Hargreaves, Park-Ji Sung gibi isimler girdiğinde ortalama daha da aşağı çekiliyor.

Şimdi gelelim Milan'a. Milan 2 senedir Serie A'da yok. 2006-07 sezonundaki Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu olmasa Ancelotti şu anda çoktan o koltuktan gitmişti. Bu sezon son kredisini kullanacak. Zira ezeli rakip Inter, ligi Fransa Ligi'ne çevirmek üzere. Sezon geçtiğimiz 2 günde startI verdi. Milan'da değişen bir şey yok. Geçen seneki rezalet iç saha performansı aynen devam ediyor. Bologna'ya 2-1 mağlup olarak lige başladılar. Kadro aşağıda

Abbiati, 31
Kaladze, 30
Jankulovski, 31
Zambrotta, 31
Maldini, 41
Pirlo, 29
Flamini, 24
Ronaldinho, 28
Ambrosini, 31
Seedorf, 32
Inzaghi, 35

oyuna sonradan giren Shevchenko, 32, Emerson 32 yaşında. Hadi burada da Maldini'yi değerlendirmeye almayalım desek takımın yaş ortalaması 30,5. Daha kenarda 36'lık Favalli ile 35'lik Dida oturuyor. Ancelotti'nin bu işe bir çare bulması lazım. Takım, 30 yaşın altındaki o 3 oyuncu olmasa, şöhretli futbolcuların kariyerlerinin sonunda yüksek maaşlarla vurgun yapmaya gittikleri Japonya ve ABD liglerinden bir takım gibi olacak. Örneğin Manchester United'da 25 yaşın altındaki ilk onbir oyuncusu sayısı 6 iken bu sayı Milan'da 1. Real Madrid de bu rakam daha da yüksek. Robben, Gago, Ramos, Pepe, Van der Vaart, Sneijder gibi ilk onbir oyuncularının tümü 25 yaşın altındaki isimler. İtalyan medyasındaki görüş Adriano Galliani Sheva'yı Chelsea'dan getirip re-union yapmak yerine takımdaki paslanmış bölgeleri belirleyebilseydi tablonun farklı olacağı yönünde. Artık Avrupa futbolunda genelde kabul edilen politika şu. Sayısı 2-3'ü geçmeyen tecrübeli oyuncuların yanında gelecek vaad eden 7-8 tane oyuncu. Milan'da ise bu sayı 8-9 ile 1-2 arasında değişiyor. Takımın performasında geçen seneden değişen bir şey yok. Aslında düzeltelim tek şey var. Herkes 1 sene yaşlanmış. Ancak böyle giderse Galliani'ye Fatih Terim'in yerine göreve getirdiği Ancelotti'yi tanıtım toplantısında ettiği "Milan artık Milanlılarındır" lafını yedirirler.

2 yorum:

a.c. sedef dedi ki...

galliani roni sheva flamini ve senderos'u getirip nasıl bir revizyon yaptığını düşünüyor acaba?bu takımdan bu sezon en az 8 oyuncunun ayrılması yerlerine 8-10 yeni oyuncu alınması gerekirdi.ki bu şimdiki oyuncu izleme yapısıyla yaşı 18-26 arası değişen 8-10 tane kaliteli ve yetenekli oyuncu getirmek milan gibi bir kulüp için çok büyük bir mali yük olmasa gerek.olsa bile milan'ın artık bu riskleri alması lazım...

sinan dedi ki...

Gecen sene daha kotuydu yahu, Cafu, Serginho falan oynuyordu, biri 38 biri 37. Oddo vardi 32lik. Brocchi keza 32.