29 Eylül 2008 Pazartesi

SPİKER SOSLU SAYGI

















Geçtiğimiz yıl Old Trafford'da oynanan Manchester derbisinden önce stadda "Busby Babes" için yapılan saygı duruşunu unutmuyorum. Ezeli rakip City taraftarları dahil stadda çıt çıkmamıştı. Bizler de evimizde bu atmosferi hissetmiştik çünkü Sky spikeri gıkını bile çıkarmamış ve sadece bu saygı tablosunu izlemişti. Maçın içinde de bu genel duygusal tabloya eşlik etti. Fazla konuşmadı.Maçı sundu ve gitti. Çünkü o gün Düşler Tiyatrosu'nda ruhların sahnelediği bir oyun vardı. Bozmadı.

Dün Ali Sami Yen Stadı'nda da özel bir gündü. Türk futbolunda oldukça zor olan ezeli rakibin taraftarlarının bile saygısını kazanmış, Galatasaray tribün grubu ultrAslan'ın fikir adamı ve genel koordinatörü Alpaslan Dikmen aramızdan ayrıldı. Sami Yen tribünleri ona büyük bir sevgi gösterisinde bulundular. Maç öncesi bir saygı duruşunda olması gereken tablo belki de ilk defa Türkiye'de tam olarak yapıldı. Maçın başındaki alkış, sessizlik, 10 dakika süren aralıksız tezahürat, gollerde Dikmen'in isminin haykırılması. Her şey çok özeldi dün Mecidiyeköy'e. Bir şey dışında. Lig TV spikeri ve yorumcu Mustafa Denizli bu sessizliği izlemediler. Dinlemediler. Bastırmaya çalıştılar. Galatasaray tribünlerinin her golden sonra merhuma yaptığı göndermeyi "işte Galatasaray taraftarlarının sevinci" diye aktardılar. Galatasaray tribünlerinin 10 dakikalık korosunu "takımlarına delice desteklerini sürdürüyor" diye aktardılar. Eğer maçın heyecanına kapılmayı bırakıp biraz dinlemeye çalışsalardı güzel tabloyu göreceklerdi. Yapmadılar. Konuştular da konuştular. Busby Babes'in sessizliğine ortak olan Sky Tv spikerinin yaptığını yapamadılar. Dikmen için oluşan sessizliği bozdular.

O sessizliğe katılıp atmosfere bizleri ortak etmek zor olmamalıydı.

Dikmen ebedi istirahatında rahat uyusun.

4 yorum:

Ortega dedi ki...

Bu ülkede neden işler olması gerektiği gibi yürümüyor? Her seferinde bir yerde tıkanıp kalıyoruz.

Acaba Sky Tv spikeri mi çok mükemmel, oratalamnın üstünde bgir adam? Yoksa biz gayet normal insalar mıyız?

Unknown dedi ki...

Çünkü biz de spikerlik nasıl yapılır bilinilmiyor. sırf futbolda değil, bu her tür spikerlikte aynı. Yazık. Dün deliye dönecektim televizyon başında. Zaten zor tutuyordum kendimi, tribünlerin o güzelliği yanında gözlerim iyice dolmuş, kalkıp ordaki eleman "işte Galatasaray tribünlerinin coşkusu gittikçe artıyor" dedi. O an ne yapacağımı şaşırdım.

B. dedi ki...

rahat uyusun..
ölümün rengi karadır
cenazeler tarafları birleştiren tek olgu oluyor

Adsız dedi ki...

turkiyede futbol yayinciligi denen sanat dali koca bir 0'dan baska hic bir sey degil. cehalet ve maskeli balo kivaminda bir sansurculuk, kapasite yok.