29 Eylül 2008 Pazartesi

SANAL ALEMİ DE YAKTIN


















Malum son yıllarda internet üzerinde oynanan ve genel olarak "Fantasy League" olarak adlandırılan menajerlik oyunlarının her gün bir yenisi çıkıyor. Bu serinin en eskilerinden olan Premier Lig'in resmi sitesi üzerinden oynanan "Fantasy Premier League" en fazla üyeye sahip olanlardan birisi. Oyunun 1,5 milyonun üstünde katılımcısı bulunuyor. Bilmeyenler için söyleyelim, bu tür oyunların genel mantığı şu. 100 milyonluk bir bütçe ile (euro veya pound) oyuna başlayıp, o ligin takımlarından rastgele 11 oyuncu ve 3 tane de yedek seçiyorsunuz. Tabi bütçenize göre. Seçtiğiniz yuncuların kend iliglerindeki performanslarına göre de sıralamadaki yeriniz belirleniyor. Ben sezon başı bir takım kurarım, 38. hafta gider bakarım, ne müdahale ederim ne de başka bir şy yaparım. Zira bu tür oyunlardan fazla zevk almam. Defans hattımda Pascal Chimbonda oynuyor. Kulübeden çıkıp "Pascal uzun top değil,geriden oyunu tek paslarla kurun" diyemedikten sonra ne anlamışım ben o menajerlikten.

Michael Owen da oyunun müptelalarındanmış anlaşılan. Kurmuş takımı. Hadi milli takımın o kadar kalesini korumuştur diye David James'i de tutmuş kaleye koymuş. Anlayacağınız kendi kalecisi Given' güvenememiş. İrlandalının sopası yok tabi David James Manchester City ile Chelsea'den iki maçta 10 gol yiyince Owen'ın takımı sanal alemde de dibe demir atmış. City maçı öncesi James'e SMS atmış Owen, aman gol yeme seni kaleye koydum diye. 6 golü yiyince geri yollamış SMS'i "Michael beni takımdan çıkar" diye. Owen da çıkarmıştır büyük ihtimal. James de evinde inzivaya çekilmiş. 6 gol yediği maç gecesi "04:30'a kadar ayaktaydım, evde köpeklerim bile bana yüz vermez oldu" diyor. Türkiye'den söz konusu lige katılan oyunculara tavsiyem. Yok yakınken James'i süresiz kadro dışına alınız.

1 yorum:

olurolur dedi ki...

bu oyunlar çok garip.insan transfer sezonundan sonra heveslenip bi giriyor oynarım diye. fakat haftada bir mudahale edilecek bir şey. o da çok sınırlı. hollywood filmlerindeki gibi sabah bi hamle akşam bi hamle satranç oyunu. bize gelmez . ben otururum 3 sezon oynarım şapşipte :)