13 Ekim 2008 Pazartesi

10 YIL




















Geçen hafta bugün Kızılyıldız takım ve camiasının Aralık ayında oynanan Hajduk Kula maçında 20 yaşında bir taraftarın polis tarafından tutuklanması ve halen yargılanıyor olmasından hareketle, gence camia olarak verdikleri destekle ilgili bir yazıya yer vermiştik. Hatta takımın sahaya çıkarken taşıdığı pankarta kadar varan bu destek üzerine gelen yorumlarda olayın ayrıntısının da incelenmesi gerektiği üzerinde durulmuştu. Karar açıklandı. Delije grubunun da önde gelen üyelerinden olan Uros Misic 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tabi geçen hafta bir polise saldırdığından bahsetmiştik bu hafta biraz da ayrıntıya girelim. Aslında dehşet görüntüyü izlemek her şeyi anlatıyor. Ben olayların bu derece olduğunu cidden "bilmiyordum". Ortada resmen ufak çaplı bir savaş var ve açık konuşmak gerekirse ben kimin ne yaptığını çözemedim. En az 6 farklı kıyafette polis saydım.










Olayın özeti şu. Maçın devre arasında videoda üstü çıplak görünen bir sivil polis cebinden çıkardığı tabanca ile havaya iki el uyarı ateşi açıyor. Ardından da Delije grubunun bir kaç üyesi polis tarafından tartaklanmaya başlıyor. Ne olduysa o zaman oluyor, grup üyeleri meşalelerle kontra bir taarruz başlatıyor. Ateş açan polisin ciddi yanıklar olduğu söyleniyor ama videodan görünen ifadenin biraz abartıldığı. 4 Delije üyesi tutuklanıyor. İçlerinden birisi de yukarıda bahsetiğimiz Uros Misic. Tribün şiddetine bizim de tepkimiz kesin ve duruşumuz belli. Ama stadda elinde silahla ateş açan bir güvenlik görevlisine karşı koyan insanlara 10 yıl ceza vermek biraz fazla kaçıyor gibi. Tabi cezanın önemli bir gerekçesi de sadece o polis değil, diğerlerine koltuklar ve meşalaleri fırlatma yoluyla yapılan saldırılar. 2 polisin ciddi yaralandığı da gelen haberler arasında. Sonuç bir gencin ömründen 10 yılı kaybettiği.

2 yorum:

Semt Aşığı dedi ki...

inşallah cezada indirime gidilir.videoyu izliyemedim.
A.C.A.B Ulan!

olurolur dedi ki...

olsun ya. 10 yıl nedir ki ? kızılyıldız'a canı feda değil mi bütün taraftarlarının ? kızılyıldız onların her şeyi değil mi ?