21 Ekim 2008 Salı

ATARİ SALONLARININ EFSANE OYUNLARI : 6/10 CADILLACS AND DINOSAURS





Nam-ı diğer Mustafa. Oyundaki karakterlerden birinin ismi Mustapha olduğu için oyunun gerçek ismini bilen hemen hemen kimse yoktu.

Açıkça söylemek gerekirse oyun benim favorilerimden değildi ancak statümüz gereği salondaki her oyuna hakim olmamız gerektiğini hissettiğimizden az jeton harcamadık bu oyuna da. 4 farklı karakter ile oynayabildiğimiz, 7-8 bölümlü oldukça uzun bir oyundu. Mustapha, Hannah, Jack ve Mess isimli karakterlerden aynı anda üçü ile birlikte oynayabiliyorduk. Yeni yaşam formları yaratıp, dünyanın hakimi olmak isteyen hasta ruhlu bir doktoru yok edip, çoluğa çocuğa yaşanabilir bir dünya bırakmak içindi tüm çabamız. Oyun, tüm bilim kurgu yapıtlarının da üzerinde bir vizyon ile yanılmıyorsam 2300-2400’lü yıllarda geçerdi. Ancak o tarihte bile 501 üstü beyaz t-shirt hala en trendi süper kahraman kıyafetiydi.






Dış dünya ile entegrasyonumuzun başlangıcı sayılabilecek o yıllarda, içimizden biri olarak kabul ettiğimiz Mustapha, oyunun en favori karakteri idi. Yumruk ve zıplama tuşlarına aynı anda bastığımızda her oyuncu kendine özgü farklı bir vuruş yapardı. Oyundaki en büyük kavgamız, özellikle iki kişi oynarken, arabayı kimin kullanacağı idi. Zira oyunun bir bölümünde araba kullanıp varilleri ve düşmanları ezmek suretiyle, bölümün sonunda bombalar atan motorsikletli elemanla kapışıyorduk. Bu bölümde düşmanların, diagonal sebilhane bardakları gibi dizildiği bir an vardır ki dillere destan.

Oyunda dikkatimizi çeken bir başka nokta da; biz, halı saha maçının 10. dakikasında kapalı tribün önündeki gölgeye doğru çekilirken, bir tanesinin ismi Elmer olan iki şişman karakter, bitmek tükenmek bilmeyen bir enerji ile bir o yana bir bu yana koşar, zıplardı.

Oyunun sonunda yerin 77 kat dibine inip, son olarak bir kaç kez farklı formlarda dirilen doktorun işini bitirirdik. Bu sırada yıkılmak üzere olan mekandan kaçarken ayağı takılan Hannah ile onu kurtarmak isteyen Jack mahsur kalır. Diğer iki adamımız üzgün bir şekilde meçhule doğru yol alırken, ansızın mavi bir Cadillac çıkagelir, içinde tabi ki Jack ve Hannah vardır..

by gorky.

2 yorum:

Mesut Ulukök dedi ki...

Kaç kere bitirmişimdir bu oyunu. :) Abimle birlikte oynardık sürekli, adı Mustafa. Benim de nickimde gördüğünüz üzere Mesut.. O Mustapha'yı, ben Mess'i alır, ilerlerdik. :)

Adsız dedi ki...

arkadaşlar bende oynamak istıyorum nasıl başlıyor bu oyun