3 Ekim 2008 Cuma

AVRUPA'DA MEVZU HAFTASI vol.II


































Bu görüntüler de Çarşamba akşamından Vicente Calderon Stadı'ndan. Atletico Madrid'in Olympique Marseille'ı 2-1 mağlup ettiği maçt İspanyol polisini Marsilya tribün liderlerini coplarken görüyorsunuz. Dövmeleri ile dikkat çeken Christoph. Marsilya ultralarının 2 tribün liderinden birisi. İkinci resimde gördüğünüz arka plandaki bayan da Christine, yani grubun diğer lideri. Evet Marsilya ultralarının 2 tane lideri var ve birisi kadın. Hatta bu görevi bundan bir kaç sene önce tek başına yürütürken yanına ikinci birisini aldı. Grubun her maçı onlarla beraber tribünden izleyen bir maskot köpekleri bile var. Christine'in kafasında dikişler ile hastanede tedavi görürken, grubun amigosu Santos İspanyol polisi tarafından göz altına alındı.






































Polisin bu şiddete başvurmasının arkasında iki olay olduğu söyleniyor. Birincisi Marsilya tribün gruplarından CU84'ün açtığı bir pankartın Madrid tribünlerini çileden çıkarması ile çıkan olaylar, bir diğeri de İspanya'da faşizm karşıtlığı ile bilinen Sevilla'nın tribün grubu Biris Norte ile yakın ilişkileri olan CU84 ve Marsilya tribünlerinin polisler aleyhinde slogan atması ve polisin harekete geçmesi. Sonuç grup lideri hastanede, amigosu hapiste, Marsilya hem skor hem de tribün açısından yara alarak ayrıldı İspanya'dan.



1 yorum:

Adsız dedi ki...

Christine hakkında bir yazı okumak isteriz.

Marsilya gibi oldukça ateşli taraftara sahip bir takımın, trübün liderinin bayan olması benim gözümde imkansızla eş değerdir.