7 Ekim 2008 Salı

CATHKİN CEHENNEMİ



















Buna da "bir zamanlar mabeddi" demek lazım aslında. 1884'e kadar şu anda İskoç milli takımının da maçlarını oynadığı Hampden Park Stadı'nın yapılması içi tasarlanmıştı resimdeki New Cathkin Park. Queen's Park takıı sahayı kullanıyordu.Ancak takım bugünkü Hampden Park'ın tamamlanması ile bu sahadan ayrıldı (çok üzüldüklerini sanmıyoruz), ve bu son teknoloji harikası kompleksi Third Lanark takımına sattı. Takım 1967 yılında kapanana kadar bu sahada maçlarını oynadı.




































Geçtiğimiz yıl içinde Third Lanark amatör bir girişimle mezarından çıkartıldı. Şu an İskoçya amatör kümesinin üçüncü seviyesinde mücadele ediyorlar. Büyük bir ihtimal atanalırspor felsefesiyle. Hangi stadda oynuyorlar? Tabi ki Cathkin cehenneminde. Büyük bir ihtimal atanalırspor felsefesiyle.. Ben bu stadı Third Lanark'a değil de Aziz Yıldırım'a yakıştırdım. Çok sevdiği tribünleri bölme işi için duvar ördürmesine gerek yok, ağaçlar o işi yapmış zaten. İki ağacın arasına E blok diye yazdırdı mı tamamdır. Yalnız Fenerium'u nereye kurar, taraftarların bileğine bileklik yerine reçine mi sürer onu bilemeyeceğim.

9 yorum:

Ortega dedi ki...

Azizcileri toplayacaksın bloga böyle giderse. Her yere aynı fonda yazılmış "hep destek tam destek" ibareli yorumlar bırakacaklar sonra.

Radical Media dedi ki...

hocam çok yüklenmişsin bence stad çok şirin.

Adsız dedi ki...

ortega derdin ne senin birader,sen ve senin türevlerine inat seviyorum Aziz Yıldırımı,önce sen senden onlarca yaş büyüğün olan Aziz Yıldırım ve onu sevenlere nasıl hitap edileceğini öğren ..Azizciler lafı filan senin ağzına bi kaç numara büyük gelir,sonra oynarsın kendi kendine tribüncülük...

Ferman

Ferman

Adsız dedi ki...

@Ferman

Ortega'nın yazdıklarında ne var allah aşkına ? Nasıl bi hakaret var? Gelmiş bi yorum yazmış adam esprili bi şekilde..."öğren", "bikaç numara büyük", "oynarsın", "birader" falan yakışmamış...

Lütfen Aziz Yıldırım ağzı yapmayın burda...Sevmiyoruz işte zorla mı...

Adsız dedi ki...

Ben Azizci filan değilim @Barad-dur ama seviyorum Başkanımız olduğundan dolayı.

Kızdığım şeyler tribünü neden bölüyorlar Azizciler ve diğerleri diye,...
Ayrıca kim olursa olsun başkanımızı Hitlere benzetemez; @ortega takma adlı bu vatandaş kendi blogunda Başkanımızı Hitler olarak gösteren bi post yayınlamıştır ve kendi kafasından bi takım şucular,bucular diye hizip yapmaktadır.Biz değilmiydik "Taraftar birdir hepimiz çapulcuyuz" diye pankartlar açan şimdi ne oldu da şucu bucu olduk.
daha cok laf aslında söylenecek ama sadece şu kadarını söyleyim GFB nin kuyruk acısı tribünlerde Vefa Küçük başkan Fener Şampiyon" diye bağırıp Aziz Yıldırım başa geldiği günden beri sürmektedir uygun gün bugun diye aldırmaları ve yanlarına bu CK lılar gibi bazı grupları almaları cok manidardır.

neyse kusurum varsa affola eğer yazmam istenmyorsa polemik olur diye yazmam bi daha yorum gelir efendi gibi okur postları ceker giderim,selametle

Ferman

Flying Dutchman dedi ki...

@Ferman

kusur, hata gibi bizim blogumuz için geçerli değil, burası herkesin fikrini belirttiği bir platform ve kesinlikle kimsenin buradan ayrılmasını istemeyiz

Fenerbahçelilik ve başka üzerine yapılan tartışmanızı izlemekle yetiniyorum Fenerbahçeliler varken Galatasaraylıla laf düşmez felsefesiyle. Ancak küsme, darılma gibi bir olay olursa üzülürüm

üslup yapıcı olduğu sürece fikir telakksinie devam kimse bir yere gitmesin

Ortega dedi ki...

Grup Ck'dan olmam Ck adına hareket ettiğim anlamına gelmez. Sadece bunu belirtmek isterim.Benim yazdıklarımdan yola çıkarak bunlar Grup CK'nın yorumlarıdır genellemesi yapmayın mümkünse.

Diğer söyledikleriniz için bir şey demek istemiyorum.Zira demek isteyeceklerimi Barad-dur benden önce yazmış

B. dedi ki...

öncelikle stadın resimleri baya ilginç geldi.
şu yeşilliklerin arasında 3-5 tane de taraftar görseydik gidip alınlarından öpesim gelecekti

Aziz Yıldırım konusunda da Donnie Brasco'nun çok güzel bir yazısı vardı okumanızı isterim ferman isimli yorumcu arkadaş.

aziz yıldırım 10 yılda Fenerbahçeye çağ atlatmıştır,ancak yaptığı tek yanlış taraftarı karşısına almasıdır.
seyirci zaten yanında aç dedimi açar pankartını

hiç bir kulüpte taraftarı karşısına alıp yürüyemezsin

taraftara ister çapulcu de ister cefakar gırtlak patlatanlar de durum böyledir

Adsız dedi ki...

bence stat muhteşem :)
tribün eğimine hasta oldum.
zaten severim böyle mekanları , ağaçların altına çok güzel içki zulası yapılıp maçtan daha fazla performans alınabilir.

ayrıca o tribünde duran demirleri , ki yıllardır ne işe yaradıkları hakkında geliştirebildiğim en iyi teori izdiham çıkarsa insanları demirle insan seli arasına sıkıştırmak olan demirleri hangi hulk kılıklı vatandaş gmail'in M harfine benzetmeyi başarmış takdir edilesi.