17 Ekim 2008 Cuma

NİŞAN İYİ GİDİYOR


Trabzonspor'un bu seneki çıkışını, geçtiğimiz sezon Cluj'un bu sene Hull City'nin yaptığı çıkışın profiline benzetiyorum. Tamamen yepyeni bir takım, yepyeni bir hoca, neredeyse ilk onbirin tümünün değişimi, yepyeni bir oyun sistemi, restore edilmiş yeni bir stad, yeni bir başkan, kısaca toplama bir takım. Bu formülün tutma olasılığı özellikle günümüzün muhafazakar futbol stillerinin ağır bastığı çağda % 20 civarlarındadır. Her sene bir tane çıkıyor işte gördüğünüz gibi. Trabzonspor aslında bu yenilemeyi son birkaç yılda her sezon yaşadı, ama nasıl Atletico Madrid bir türlü iskeleti değiştirerek muvaffak olamadıysa, nasıl Inter Milan ve Juventus'un disiplin cezaları ile abondone olduğu yıla kadar şampiyonluk kovalarken her sene yap-boz oyununa giriştiyse Trabzon da bunu denedi. Ancak Inter'in aksine onların dikiş tutturması dış etkenlere bağlı olmadı. Bir kısım yeni transfer, bir kısım kendi kulüplerinde tutunamayan oyuncu ve milli takımdan apar topar gönderilen bir teknik adam. İşler şimdilik iyi gidiyor.

Trabzon'un iyi yaptığı işlerden birinden daha önce bahsetmiştik blogda.Bülent Akın'ın da bu sene transfer olduğu ve futbol başladığı kulüp olan Hollanda ikinci lig takımlarından MVV ile pilot takım şartlarını içeren bir anlaşma imzalayan Trabzonspor gün geçtikçe Hollanda'daki varlığını güçlendiriyor. Anlaşma kapsamında Hollanda kulübünde yer alan futbolcuların transferlerinde Trabzonspor öncelik hakkına sahip olacak, ayrıca MVV kendi yapacağı transferlerde Karadeniz ekibinden maddi destek alacak ve iki kulüp aralarında futbolcu alışverişinde bulunacaklar. Bu anlaşmanın ilk meyvesi 3 ay önce gerçekleşti. 19 yaşındaki Belçikalı orta saha oyuncusu Christian Bruls Trabzonspor'un maddi kaynağı ile Belçika'nın Eupen KAS takımından MVV'ye transfer edildi. Geçtiğimiz cuma günü oynanan ve MVV'nin kendi evinde Telstar'ı 2-0 mğlup ettiği maçı Trabzonspor yöneticileri Hayrettin Hacısalihoğlu ve Mahmut Aksu Maastricht'in De Geusselt Stadı'nın tribünlerinden takip etti. Bunun üzerine Maastricht'in bulunduğu Limburg eyaletinin yerel gazetelerinden "Dagblad De Limburger" çarşamba günü iki kulübün arasındaki işbirliğini ele alan ayrıntılı bir makale yayınladı. Eğer gazeteye ulaşabilirsem blogdan ayrıntıları bulabileceksiniz.

Hollanda takımlarının ucuza aldığı ve kendi yetiştirdikleri oyuncuları yüksek rakamlara büyük takımlara pazarlayarak büyük kârlar elde ettikleri bu dönemde Karadeniz ekibinin güney Hollanda'daki icraatlerini yakından takip edeceğiz. Trabzonspor yönetiminin tüm kulüplerimize örnek alınacak bir politika sergilediğini de söylemek lazım. Bir aksilik olmazsa Pazartesi günü yel değirmenleri diyarından scout sistemi ve Türk takımlarına verebileceğimiz tavsiyelerle ilgili bir yazımız da olacak.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

sizi bugünden itibaren
takibe
başladım
blog unuz
çok
hoşuma
gitti
ben
trabzonun
akçabat
ilçesinden
muhammet
güner
çok
iyi
bir
futbol
meraklısıyım
trabzonspor
yazılarınızın
devamını
bekliyorum
kolay
gelsin
sizlere

Adem dedi ki...

Yazıyı dört gözle bekliyorum Hollandalı, Teşekkürler. Şimdiden eline sağlık.